torsjö live vers2

Pengarna till Sösdala simhall finns inte i kommunkassan

Pengarna till Sösdala simhall finns inte i kommunkassan

INSÄNDARE. Under sammanträdet för Tekniska nämnden i maj avhandlades ärendet gällande ytterligare tillskott för renoveringen av Sösdala simhall. Ett beslut som Kärnalliansens företrädare i Tekniska nämnden valde att inte stå bakom. Det är i grund och botten inte ansvarsfullt att skjuta till ytterligare 7,5 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar.

Det är inte första gången som Socialdemokrater tillsammans med Sverigedemokrater krokar arm för att villkorslöst spendera skattepengar. När beslutet om att alla kommunens badhus skulle finnas kvar, samtidigt som ett helt nytt ska byggas bifölls i kommunfullmäktige, var spenderingskarusellen igång. För en boende i Vinslöv, Mala eller Emmaljunga kan det vara svårt att rättfärdiga att ytterligare 30 miljoner kronor läggs på ett badhus som de sällan, om än aldrig kommer att nyttja. Framförallt inte när det i framtiden kommer finnas ett stort och nybyggt badhus i kommunens huvudort.

Men i grund och botten handlar det inte om vem som kommer att nyttja faciliteten, utan det handlar om ansvar av skattemedel och att fokusera på kärnverksamheten.
Vi har en folkvald uppgift att tillgodose alla kommuninvånarnas behov. Ska vi behöva offra snöröjning och vägarbete i hela kommunen enbart för att ett 100-tal ska få bada?

Kommunens ekonomi är ansträngd och när sparbetingen närmar sig är det viktigt att man tidigare har varit återhållsam och förbered för det oförutsägbara. Tekniska nämndens budget för verksamhetsåret är redan antagen och när det gjordes fanns där inte många kronor att undvara. Det är därför beklämmande att beslutet blev som det blev då nämnden medvetet kommer att få ett underskott, pengarna finns helt enkelt inte i kassan.

Torsten Nilsson (M), ordförande i Tekniska nämnden

Thomas Haraldsson (L), ledamot i Tekniska nämnden

Simon Berneblad (KD), ledamot i Tekniska nämnden

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se