torsjö live vers2

Publikpremiär i Vittsjö som besegrade Växjö med 1-0

Publikpremiär i Vittsjö som besegrade Växjö med 1-0

Vittsjös klack hyllar sina idoler efter vinsten mot Växjö. Foto: Henrik Eberlund

-Som vi har längtat efter det här.

Ja, det kvittar vem man ställde frågan till – svaret var det samma – när Vittsjö för första gången sedan höstavslutningen 2019 fick spela inför publik på Vittsjö Idrottspark. Inte fullsatt men de nya restriktionerna tillät 350 personer, väl utspridda, på läktarna.

Och även om det satt hårt åt lyckades hemmalaget glädja fansen och knipa tre poäng efter seger med 1-0 över Växjö sedan man avgjort på straff i den 85:e matchminuten.

Annars började det bra för Vittsjö som dominerade spelet den första kvarten och skapade ett flertal chanser men man fick aldrig till det där sista mot ett svårspelat Växjö. Hemmaspelarna hade inte siktet riktigt inställt och bra skottlägen från, i tur och ordning, Nellie Persson, Emily Gielnik och Paulina Nyström hamnade antingen högt över eller klart utanför målramen. Mitt i Vittsjö-dominansen stack gästerna upp ett par gånger men fina ingripanden av hemmamålvakten Sabrina D´Angelo räddade upp situationerna.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Mot slutet av halvleken hade Vittsjö ännu en bra chans att göra mål när Briana Campos så när hade lyckats skruva in bollen vid bortre stolpen men Växjös målvakt – f ö gamla vittsjö-bekantingen Katie Fraine – gör en suverän räddning.

Andra halvlek inleddes på ungefär samma sätt som hela den första halvleken sett ut och redan efter 6 minuters spel nickar mittbacken Clare Polkinghorne i ribban.

Efter hand kommer hemmalagets offensiv av sig och Växjö får allt mera att säga till om. Förutom ett något slumpartat skott som överraskar hemmamålvakten och tar i ribban skapar man dock inga större farligheter.

Bäst chanser att göra matchens första mål har Vittsjös Clara Markstedt, två gånger om. Först ett volleyskott, efter ett fint anfall, som går över målet och sedan en nick som går strax utanför.

Vittsjös Fernanda Da Silva gör 1-0 bakom Växjös målvakt Katlynn Fraine på straff. Foto: Henrik Eberlund

Det skulle ändå, indirekt, bli Clara Markstedt som låg bakom trepoängaren.

Kanske var det tur (?) för hemmalaget att domaren Pernilla Larsson – som ju inte är känd för att blåsa i onödan – tvingades utgå med en kvart kvar, för att få sin vad omplåstrad, och ersattes av fjärdedomaren Alexander Eriksson. Denne tvekade inte, utan pekade direkt på straffpunkten när Clara Markstedt blev nergjord innanför straffområdet i den 85:e matchminuten. Straffen var dock solklar så vi utgår från att Pernilla Larsson gjort samma bedömning.

Den efterföljande straffen satte Fernanda Da Silva, stenhårt och otagbart, och Vittsjös seger var ett faktum. Sett till matchbilden ett rättvist resultat och hemmapubliken kunde andas ut.

Vittsjö börjar få bättre ordning på skadeläget och Clara Markstedt var glädjande nog tillbaka i startelvan. Däremot fick Mie Leth Jans börja på bänken men kom in drygt 20 minuter in på andra halvlek. Fortfarande saknas dock Julia Tunturi (hjärnskakning), Tove Almqvist (troligen tillbaka efter sommaruppehållet) och otursförföljda Alexandra Benediktsson som inte lär kunna spela förrän framåt höstkanten. Dessutom återvänder Michelle de Jongh, efter sommaruppehållet, från sin sejour i Frankrike. Då förstärks truppen också med 17-åriga talangen och u-landslagsspelaren Klara Nyberg från Själevad i division ett.

Gert Jacobsson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se