Gruppen-3a-328x120

Häktad för skadegörelse och olaga hot

Häktad för skadegörelse och olaga hot

Hässleholms tingsrätt häktade på fredagen en 30-årig man för en rad fall av skadegörelse samt olaga hot. Foto: Berit Önell

Den 30-årige man som bland annat misstänkts för att ha anlagt branden på Perrong 23 häktades på fredagen för en rad andra brott som inträffade i centrala Hässleholm på tisdagsförmiddagen. Det gäller skadegörelse och olaga hot. Han misstänks ha punkterat däcken på bilar, knivhotat en man och förstört en hörapparat.

Vid häktningsförhandlingen i Hässleholms tingsrätt förnekade 30-åringen samtliga brott, men han häktades som på sannolika skäl misstänkt för skadegörelse i sju fall på Järnvägsgatan, Stobygatan och Första Avenyen samt olaga hot på Järnvägsgatan.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Domstolen håller med åklagaren Christofer Ramkvist om att det finns risk för att den misstänkte fortsätter begå brott om han är på fri fot. Däremot begärde inte åklagaren att han skulle häktas på grund av risk att han skulle kunna försvåra utredningen och inte heller att han skulle åläggas några restriktioner i kontakten med omvärlden.

Åtal ska vara väckt senast den 24 juni.

Berit Önell

Läs mer:

2021-06-09 Anhållen för andra brott misstänkt för branden på Perrong 23

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se