torsjö live

Midsommarstång utan gemensamt firande

Midsommarstång utan gemensamt firande

Västra Göinge hembygdsförening har rest en midsommarstång i Hembygdsparken i Hässleholm även i år.

De flesta offentliga midsommarfiranden är inställda även i år på grund av pandemin. I Hembygdsparken i Hässleholm finns dock en midsommarstång på plats som besökare i glesa grupper är välkomna att titta på.

I nästa vecka har föreningen tre olika sevärdheter öppna.

Västra Göinge hembygdsförening meddelar att det traditionella midsommarfirandet med musik och dans i Hembygdsparken får vänta ytterligare ett år.

Förra året reste föreningen på samma sätt en midsommarstång i Hembygdsparken och den stod kvar hela helgen.

– Parkens besökande beskådade den och trivdes med midsommarstämningen, skriver Västra Göinge hembygdsförening i ett pressmeddelande.

Kommande vecka öppnar industriminnet och arbetslivsmuseet Hässleholms filfabrik för besökare. På torsdag, den 1 juli, klockan 18-20 är det öppet, men det blir ingen filmvisning och inga guidade grupper.

Lördagen den 3 juli är Hembygdsmuseet öppet klockan 11-14. Där finns utställnngen Garnisonsstaden Hässleholm och en del nybyggda fasta utställningar.

Söndagen den 4 juli är det dags för säsongens första öppethållande i Wendels stuga i Broslätt vid Hovdala slott. Stugan, som har fått ny inredning, är öppen klockan 11-15.

Berit Önell

Wendels stuga i Broslätt har fått ny inredning och är öppen för besökare söndagen den 4 juli.

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se