torsjö live

Åtal för stort antal brott – Men inte för branden

Åtal för stort antal brott – Men inte för branden

Den 30-årige man som greps efter branden i Hässleholms Musikforums lokal Perrong 23 har åtalats för 18 olika brott – men inte för branden. Åtalspunkterna gäller skadegörelse där bildäck skurits sönder, brott mot knivlagen, olaga hot och ringa narkotikabrott.

Mannen har suttit häktad för merparten av de brott han nu åtalats för. Branden på Perrong 23, som inledningsvis också rubricerades som skadegörelse, ingick inte i häktningsframställan. Den inträffade dock samma dag, den 8 juni, i anslutning till att ett stort antal bilar i centrala Hässleholm fick sina däck punkterade, att en man blev knivhotad och en annan utsatt för misshandel.

En av bilarna som enligt åtalet fått däcken punkterade av 30-åringen. Foto ur förundersöknngen

30-åringen åtalas för tio fall av punkterade bildäck den 8 juni och tre den 1 juni samt brott mot knivlagen vid båda tillfällena. En man som försökte stoppa honom på Järnvägsgatan den 8 juni utsattes enligt åtalet för olaga hot. 30-åringen “bröstade upp sig” och gick emot honom med en kniv i handen samtidigt som han sa “stäng av, stäng av”.

Den 5 juni ska han ha huggit med en kniv mot en mans mage på resecentrum i Hässleholm. Därför åtalas han för försök till grov misshandel.

Han åtalas också för brott mot knivlagen den 5 juni och den 7 juni samt ringa narkotikabrott någon gång mellan den 21 och den 24 maj.

Mannen erkänner några av brotten och förnekar andra. Han har tidigare dömts för liknande brottslighet och förekommer under 26 avsnitt i belastningsregistret.

Två dagars rättegång planeras till 20-21 juli.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se