logga-ligg-tjock

Att ta på sig offerkoftan höjer inte debattklimatet

Att ta på sig offerkoftan höjer inte debattklimatet

INSÄNDARE. Håkan Spångberg och Ronny Larsson i Kvistalånga beklagar sig över att debattklimatet är under all kritik i Sverige och på denna debatt-sidan och har den underliga åsikten att om man kritiserar ett politiskt parti så kritiserar man automatiskt dess väljare.

Nej det gör man inte.

Vi kritiserar politiken och dess företrädare, i detta fall Sverigedemokraterna, och hur de i sin tur resonerar, inte de som nu lurats att rösta på dem med deras svepande generaliseringar och panik argumentation. 

Men nu tar de på sig offerkoftan och tycker synd om varandra eftersom några kritiserar deras skeva verklighet, och det är i mitt tycke väldigt barnsligt och höjer definitivt inte debattklimatet. 

Och maken till hyckleri får man leta efter då de i flera inlägg kritiserat den sittande regeringskoalitionen, och därmed med deras eget resonemang också kritiserat dess väljare. Så hur ska de ha det? Väger 17 procent av befolkningen mer än 47 procent? Men jag är väl inte förvånad, eftersom de stödjer ett gäng partiledare som inte ens kan räkna till 175 mandat.

Sedan till Public Service.

Det kan tyckas vara märkligt att herrarna har så starka åsikter om en institution som de i flera inlägg sagt att de inte använder. Väldigt märkligt. Fast det är väl som med deras syn på verkligheten. De har väl hört från någon som har hört från någon annan som har hört att det finns en person som har läst på en blogg att där finns en hundägare som har sagt att det inte går att se på SVT för de visar inte verkligheten. Och då måste det ju vara så. 

Hade herrarna bara haft råg i ryggen och presenterat reell fakta på vad de opponerar sig över så hade debattklimatet på denna sidan varit betydligt högre och då hade opponenterna kunnat ge er ännu bättre svar. Men som det ser ut nu så simmar de i den blå-bruna sörjan och vägrar komma upp till verkligheten.

Ulf Nilsson

Medborgare

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se