Gruppen-3a-328x120

Jag väljer kunskap framför åsikter

Jag väljer kunskap framför åsikter

INSÄNDARE. I sitt inlägg ger Ronny Larsson i Kvistalånga skenet av att det är vetenskapen som är under attack från politiskt korrekta huliganer som aktivt försöker svärta ner empiriskt bevisat arbete och kunniga vetenskapare. Han nämner Kopernikus och det drev som han fick utstå under senare delen av 1400-talet av kyrkan som såg sin makt minskas av upplysningen och det logiska tänkandet och det vetenskapliga arbete som många bedrev. Gallileo var också ett strålande exempel på hur det kan gå när man gick emot gängse världsbild. Men vad Larsson missar i sitt resonemang är att när han nu kritiserar klimatforskningen så gör han det likt när kyrkan förföljde vetenskapare under medeltiden. Inga fakta som styrker sina rön. Bara svada och lösryckta påståenden som man kan slå sönder genom 5 minuters läsning på internet. För vad som Kyrkan inte hade då var ett internet där all kunskap finns tillgänglig för alla som orkar läsa och lära sig. Kyrkan kunde via sina präster och medlemmar aktivt tysta rim och reson runt om i Europa genom hot, våld och löften om en bättre värld i efterlivet. Som tur var så misslyckades de.

Nu med Internet så är det väldigt lätt att ta till sig information från organisationer som har forskare som vigt sitt liv till denna delen av vetenskapen. Att Larsson inte ens kan lyfta ögonen från sina bloggar och andra oinspirerade åsiktsmaskiner spelar ingen roll. Ronny Larsson har gjort det tydligt att han anser att klimatet inte är ett ett praktiskt, och i sin tur logiskt problem, utan ett politiskt problem. Och då är han mer religiös än vad han vill framstå. För då tror han att han har rätt. Och tro ska man göra i kyrkan.

Alla ni andra som vill bli upplysta och lära er mer, ta en stund och läs igenom IPCC och deras flera tusen sidor information och deras flera tusen referenser från forskare och data som insamlats av renommerade organisationer runt om i världen. Vill eller orkar ni inte göra det, ja då kan ni tycka som Ronny Larsson och tro på vad ni vill. Jag väljer kunskap framför åsikter vilken dag som helst. Vetenskap är inte åsikter, det är ett system av metoder och teorier som används för att producera ny kunskap. Att blanda in åsikter och demokrati i något som är så viktigt för oss och våra barn och barnbarn är så enfaldigt och imbecillt att man riskerar att ramla baklänges.

Ulf Nilsson

Medborgare

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se