torsjö live

Dags att nominera till miljöpris

Dags att nominera till miljöpris

Efter ett års uppehåll är det dags att nominera till Hässleholms kommuns miljöpris igen. Prissumman på 20 000 kronor delas ut till personer, föreningar eller företag som gjort värdefulla insatser inom miljö- och naturvårdsområdet.

Senast den 31 augusti ska årets nomineringar ha kommit in. Nominerade ska vara verksamma inom Hässleholms kommun. Priset kan delas på flera mottagare och delas ut vid Hässleholms galakväll i november.

Juryn består av miljö- och stadsbyggnadsnämnden.

Förra gången miljöpriset delades ut var 2019 då Emmaljunga barnvagnsfabrik fick det för sina satsningar på hållbarhet med bland annat tyger av återvunna PET-flaskor.

Emmaljungas alltmer miljövänliga barnvagnar fick miljöpriset 2019. Foto: Pressbild

2020 blev det ingen utdelning av miljöpriset. De två som nominerats bedömdes ha för nära kopplingar till kommunen. Det var kommunekologen Lars-Erik Williams och Mats Bengtsson, ordförande i Finjasjöns fiskevårdsförening och kommunens entreprenör för reduktionsfisket i Finjasjön. 2018 fick dock två anställda på det kommunala bolaget Hässleholm Miljö ta emot miljörpriset. Det var Linda Arvidsson och Matilda Ehnberg som skapat de innovativa sopsamlarmonstren som inspirerat barn i hela Sverige att sopsortera.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se