torsjö live

Ett city för hässleholmarna är inte ett bilfritt city

Ett city för hässleholmarna är inte ett bilfritt city

INSÄNDARE. Jag är handlare här i Hässleholm och har funderat kring vad Lars Nord säger i sina insändare. Om ingen har märk det så har ca 100 arbetstillfällen försvunnit i Hässleholms city till följd av bl a parkeringssituationen. Bland kedjorna som lagts ner här så uttryckte en chef det som så att ”denna butik är absolut inte den som går sämst av våra butiker i Sverige, men Hässleholm är den stad vi tror allra minst på”. Om vi nu får så många signaler och fakta ska man då fortsätta på samma ödeslinje? Och, Lars Nord, snart så är det kanske bara du och de kriminella som håller till i city, för faktum är att när vanliga människor flyr en plats så tar ofta de ljusskygga över. Är det den utvecklingen du vill ha, ja då är du på rätt väg, det har redan börjat. Jag har i flera år ända sedan Systembolaget aviserade att man tänkte flytta försökt att uppmärksamma makthavare på vad som håller på att hända för att vända skutan (se artiklar i Norra Skåne), men Veronica trafikingenjör uttalar sig i den helt andra riktningen.

Vi behöver fler och bredare parkeringsplatser i centrum. Bredare därför att det ska gå att ta med barn i barnstol som behöver hjälp ut. Äldre tex föräldrar med rullator, rullstol mm.

Vi behöver kameraövervakning i city så att vi trycker tillbaka de kriminella.

Vi behöver en ny trafikplan som är gjord av någon som bor här och förstår hur det ska vara.

Vi behöver p-skiva istället för krångliga automater. Och ta bort den externa lapplisan!

Kommer det inte signaler snart om förändring är jag rädd att city är förlorat. Vi lever med vad den chefen sa ovan varje dag och undrar hur länge ska jag hålla på eller hur länge vågar vi vara kvar p g a ökad kriminalitet. När försvinner 100 arbetstillfällen till..?

Vi behöver ett city FÖR Hässleholmarna!

Benny Söderberg, Urmakarmästare

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se