torsjö live vers2

Somliga går med trasiga skor…

Somliga går med trasiga skor…

INSÄNDARE. Somliga går med trasiga skor… Min man har av olika anledningar haft den stora oturen att hamna på socialen. Jag är förtidspensionär på en usk-lön. Vi ville hemskt gärna gifta oss och frågade socialsekreteraren flera gånger hur hans ekonomi skulle påverkas.  – Nästan ingen skillnad, blev svaret. Sagt och gjort: i oktober 2020 ringde klockorna för oss. Jag skulle flytta in hos honom i januari 2021.Till saken hör att jag blev tvingad (av olika skäl) att skriva mig hos Peter sommaren 2019 men jag bodde inte hos honom. Så vi tänkte informera dem om giftermålet i samband med att jag officiellt skrev mig hos honom. I december dimper det ner ett mail från socialen där de i väldigt otrevliga och ganska hotfulla ordalag skriver att de ”minsann vet att jag har bott hos Peter sen sommaren -19” och de visste minsann också att vi ”var gifta ”.

Sen brakade helvetet löst… De ströp hans ersättning, eller betalade de godtyckligt ut småsummor på max 2 500 kr/mån. Vi har överklagat, fått avslag och överklagat igen. Det står i de mänskliga rättigheterna att alla människor har rätt att gifta sig. Vidare står det att alla människor har rätt till inkomst. Jag anser att socialen i Hässleholm bryter mot de mänskliga rättigheterna. Det är ju helt horribelt att en människa inte ska kunna gifta sig utan att förlora sin inkomst! Peter har så klart mått väldigt dåligt av detta. Det är väl uppenbart för alla och envar att det är väldigt jobbigt att inte ha någon inkomst överhuvudtaget eller att ha max 2 500 kr/mån. Detta system är helt förlegat och borde inte få förekomma i någon stat i denna värld. I synnerhet inte i en svensk stat. Ingen människa borde straffas för att han eller hon utför en akt av kärlek, som ju giftermål är. Jag uppmanar politikerna att agera i denna fråga. Gör någonting! Ändra på detta sjuka system. Vi vill inte bli straffade för att vi har gift oss… Det vill väl ingen? Det hade varit väldigt skönt om han fick tillbaka sin inkomst. Det hade varit ännu bättre om han fick utbetalt retroaktivt för den här perioden. Vår ekonomi är körd i botten och vi har varit tvungna att låna av släkt och vänner och det är såklart pengar som ska betalas tillbaka.

”Somliga går med trasiga skor, säg vad beror det på…”.

Jennie Nilsson

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se