torsjö live vers2

Ett förlegat system

Ett förlegat system

INSÄNDARE. Nu har Lars-Ivar Ericson lagt ut sin vanligen återkommande ”reklam” för kyrkovalet. Det är det sista politiska partiet som jag kommenterar om hur olämpligt det är för politiska partier att blanda sig i ett fritt samfunds angelägenheter. Ska verkligen ett politisk kansli avgöra kyrkliga frågor? Jag ställer samma fråga som till de andra två partierna S och SD: har även Centerpartiet missat skilsmässan med staten för över 20 år sedan och har även glömt bodelningen.
Med andra ord ett förlegat system, som även ärkebiskop Antje Jackelén uttalat sig om (Dagen 21 april 2021) ”Det mest konsekventa vore att inte ha  nomineringsgrupper med partipolitiska kopplingar”. Även ärkebiskop emeritus KG Hammar har uttalat sig (Dagen den 28 juli 2021): ”Partipolitiken är destruktiv för kyrkan. Det är så uppenbart att kyrkomötets representanter låter sig styras av riksdagen”. 
Det finns två frågor som man kan fundera över: ska centerpolitiken gälla även strandnära bebyggelse och fritt förfogande för kyrkan att avverka i fjällnära skogar (om man nu har några). Borde inte kyrkan värna om ”Guds natur” och låta alla få njuta av den?  
Så bäste Lars-Ivar Ericson, starta den definitiva bodelningen till nästa kyrkoval!


Lars Nord

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se