Gruppen-3a-328x120

Attackerna på svenskt lantbruk går ibland för långt

Attackerna på svenskt lantbruk går ibland för långt

INSÄNDARE. Kyrkovalet är nu över och vi kan konstatera att det framförts  många förslag varav en del var orealistiska. Ett sådant var att kyrkans skog skulle få växa fritt och att  detta skulle gynna den biologiska mångfalden. Hade det förverkligats så hade det blivit trångt bland träden både för djur och människor. Vi får tro att den svenska skogen mestadels sköts på ett ansvarsfullt sätt och här är kyrkan samt privata skogsägare föredömen.

Attackerna och synpunkter på svenskt lantbruk och skogsbruk går ibland för långt och djurrättsaktivister samt miljöfanatiker borde besinna sig och tänka efter. Under min riksdagstid träffade jag ledamöter som ville släppa ut höns och minkar i full frihet. Vän av ordning undrade om ” de hade alla hönsen hemma”.

Nu läser jag om en rörelse som förordar ”rewilding” som i sin extrema uppfattning anser att även lantbrukets djur skall släppas fria. Man kan undra vart vi är på väg när sådana åsikter förs fram. Lant – och skogsbruk i Sverige är näringar som är reglerade och kontrollerade och vi kan med gott samvete ta del av deras produkter.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Lars-Ivar Ericson C

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se