torsjö live vers2

Rädda vår jord – nu

Rädda vår jord – nu

INSÄNDARE. Varje fredag strejkar elever och studenter, i över 100 länder, för ett hållbart samhälle under parollen Fridays for Future. Människor i alla åldrar har anslutit sig till denna kamp för att Parisavtalet ska följas. 194 länder har skrivit under avtalet om att den globala uppvärmningen måste hållas under 1,5 grader, för att vi ska kunna leva i en trygg värld och miljön räddas. Tyvärr gör världens länder inte tillräckligt för att infria sina åtaganden.

Även alla vi som bor i Hässleholms kommun har ett ansvar för att hejda temperaturökningen. Inte minst politiker och makthavare i olika positioner.

Mycket mer behöver göras för att minska utsläppen av koldioxid i vårt land. Belastningen på miljön är ohållbar. Vi exporterar dessutom stora utsläppsmängder av koldioxid, eftersom mycket av det vi konsumerar tillverkas i länder med bristfällig miljölagstiftning och med usel arbetsmiljö.

Redan i början av april hade vi i Sverige gjort slut på vår årliga ranson av jordens resurser. Resten av året tar vi från människor i andra delar av världen och inte minst från våra barn och barnbarn. Inte undra på att ungdomar protesterar och strejkar. Om alla levde som vi i Hässleholms kommun skulle det behövas flera jordklot till.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Fredagen den 24 september har Fridays for Future utlyst ännu en global miljöstrejk. Då vill Föreningen Hållbara Hässleholm verka för att även vi hässleholmare i alla åldrar manifesterar för en hållbar samhällsutveckling. Vi samlas utanför Stadshuset i Hässleholm kl 12-13 och uppmanar kommunens politiker att ta miljöhotet på allvar.

Föreningen Hållbara Hässleholm

Per Gustavsson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se