Gruppen-3a-328x120

Saknar fortfarande fakta i Ronny Larssons insändare

Saknar fortfarande fakta i Ronny Larssons insändare

INSÄNDARE. Återigen har vår vän Ronny Larsson i Kvistalånga förärat oss med ett inlägg i klimatfrågan. Faktamässigt har han dock inte utvecklat sina mångordiga färdigheter. I sitt senaste inlägg ”Redigerat eller oredigerat om klimathotet” hänvisar han till Elsa Widding, som han upphöjer till sanningsvittne angående den ”pågående klimathysterin”. Herr Larsson framhåller Elsa Widdings långa och imponerande meritlista, bland annat som civilingenjör samt anställd på Vattenfall och Näringsdepartementet.

Elsa Widding är civilingenjör inom väg- och vattenbyggnad. På Näringsdepartementet var hon affärsmässig analytiker, under en Moderatledd regering, angående Vattenfall och SJ. Ingenstans finns det några uppgifter att Widding skulle ha någon specialkompetens angående klimatfrågor eller att hon bidragit med något vetenskapligt arbete inom klimatforskning. Widdings åsikter har förkastats upprepade gånger, bl a av Deliang Cheng, professor i fysikalisk meteorologi. Professor Cheng uppger att Widdings åsikter saknar vetenskapligt stöd. För en konspiratiorisk person, som tror att majoriteten av världens klimatforskare och politiska ledare gått samman och presenterat vilseledande forskningsrapporter, kan hon dock ses som en tillgång.

Det är inte förvånande att samma konspiratoriska personer också drar in media i denna konspirationsteori. Herr Larsson beskyller Sveriges Television och Sveriges Radio och framför allt dess reporter Erika Bjärström att delta i konspirationen, att aktivt motverka att vi får ta del av ”sanningen” och Elsa Widdings åsikter. Ett av herr Larssons argument mot Erika Bjärström är att, hon troligen inte läst hela IPCC rapporten på flera tusen sidor. Eftersom herr Larsson själv är så kritisk mot rapporten måste frågan ställas om Larsson läst hela rapporten och hur han gått tillväga för att utvärdera rapporten?

Utifrån Ronny Larssons återkommande engagemang och konsekventa ställningstagande som förnekare av klimatproblem, så får man anse att hans självidentifiering som gräsrot är felaktig. Ronny Larsson i Kvistalånga är uppenbart en agitator för den lilla grupp av människor, framför allt på den politiska högerkanten, som förnekar klimathotet mot vår planet.

Stanley Hallström 

Partipolitiskt Oberoende

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se