Gruppen-3a-328x120

Åsiktsmaskinen Widding tackade själv nej till SvT

Åsiktsmaskinen Widding tackade själv nej till SvT

INSÄNDARE. Låt oss klargöra en sak: Det var Ebba Widding som tackade nej till intervjun i SVT. Inget annat. SvT tillät henne vara med i tv. SvT ville intervjua henne. SvT hade ett program med fast tablå och fast tid för de ämne som skulle diskuteras. Samma tablå som alla andra intervjuobjekt får. Så varför Widding skulle få mer tid för sitt ämne än någon annan är däremot oklart.

Så när Herr Ronny Larsson i Kvistalånga vräker ur sig att SvT hindrat Widding från att vara med i TV så far han med osanning. Widding fick samma förutsättningar att berätta om sina åsikter som alla andra. Men hon och herr Larsson beter sig som barnungar och tar på sig offerkoftan och bölar bara för att hon inte fick som hon ville. Och är man så imbecill och tror att bara för att man är civilingenjör, med noll erfarenhet av forskning på ämnet man ska diskutera, att man på så vis ska få mer tid att förkunna sina religiösa övertygelser i tv; ja då har man totalt ramlat av tåget.

Ebba Widding är en återberättare, precis som herr Larsson. Hon återberättar bara vad andra ”forskare” säger. Vilka forskare tänker ni? “Forskare” som inte har något som helst forskningsresultat att presentera om ämnet, inga publicerade resultat, inget som har blivit ”peer reviewed”, enbart bloggade slutsatser som andra forskare kunnat slå ner med klargjorda och bevisade fakta. Och tror ni mig inte, ta då och läs Widdings referenser, i de få fall hon vågar ge dem. Läs också vad riktiga forskare säger. Det är så lätt att hitta felen hon har, så lätt att granska hennes taffliga referenser.

Hon refererar bl a till en artikel skriven av en pensionerad tysk fysiker, som inte har gjort ett enda arbete inom klimatforskningen, Hermann Harde. Han skrev en artikeln 2018 och återpublicerade den 2019 utan några förändringar, trots att flera forskare inom området hade visat på flera grava felaktigheter, med fakta. (Khöler et al 2018). Detta hänvisar Widding till och säger att hon har rätt. Suck.

Widding är en åsiktsmaskin, inte en forskare på detta ämne. Och bara för att hundratusen har gillat ett blogginlägg så betyder det inte att man har rätt. Så går det inte till i forskningsvärlden.

Just därför är det så viktigt att om man är nyfiken på vetenskap att läsa i just de tidskrifter som kräver att alla artiklar granskas “peer review”, och faktakollas av veteskapare i området. Det räcker inte att som vissa “forskare” som Widding refererar till köper sig in i en mindre nogräknad tidning och påpeka att den är publicerad. Det räcker inte att man har en blogg och får massa likes. Vetenskapliga arbeten måste granskas och godkännas för sitt innehåll, inte för dess popularitet.

Klimatförnekarna är duktiga att så tvivel i riktig forskning genom argumentet; ”Andra forskare hävdar motsatsen!”

Då är det upp till er läsare att ta reda på exakt vilka ”forskare” de hänvisar till och se exakt vad de säger, och jämföra det med riktig fakta från riktiga forskare. Då ser ni också hur fel klimatförnekarna har. Det är enkelt. Läs på, utbilda er, lär er.

Så nej, herr Larsson, Ebba Widding är ingen auktoritet i klimatforskningen. Hon är en civilingenjör, troligen en duktig sådan, men inte någon forskare. Och om man på allvar kräver att hon ska få mer tid i rutan bara för att hon är skeptisk till etablerad forskning; ja då är man ute och cyklar.

Ulf Nilsson, Medborgare

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se