logga-ligg-tjock

Vad får Sösdala simhall kosta?

Vad får Sösdala simhall kosta?

INSÄNDARE. På kommunfullmäktige i måndags så återremitterades ärende 7 Tillbyggnad Sösdala simhall för verksamhet samt tillgänglighet.

Man vill från vissa partier satsa 29,5 miljoner kronor på en renovering och tillbyggnad av Sösdala simhall, som stängdes i slutet av 2018. Kommer det att stanna på denna summa? Jag tror inte det. Jag ställde frågan från talarstolen på fullmäktige, men fick inget svar. Ingen vågade väl svara på den frågan.  Simhallen byggdes i slutet på 60-talet och den har liksom vissa andra simhallar i kommunen inte skötts på ett sätt, som man måste göra med en simhall. Det är samma sak med Qpoolen. Detta har varit samma, oavsett vem som haft makten i kommunen. Ingen har satsat några pengar. Man har inte brytt sig, men när det blivit så dåligt att det måste stängas, då blir det liv.

Normalt sett när man skall renovera gamla byggnader, så hittar man nya fel, som kommer att öka på kostnaden av renoveringen. Dessutom så har materialkostnaderna sista tiden ökat med ca 25 procent. Skall man ändå driva detta vidare, oavsett vad kostnaderna springer iväg till? Jag kan kanske få ett svar här.

På vissa projekt finns det tydligen hur mycket pengar som helst att ösa upp, men till vissa finns inget och då tänker jag på Furutorpshallen. Hur är prioriteringarna?

Mikael Björklund, Folkets Väl

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se