torsjö live

Nej, en ny istid är ett långsökt argument

Nej, en ny istid är ett långsökt argument

INSÄNDARE. Det är tydligen så att man måste förklara flera gånger för gräsrötter så att de ska förstå. Jag tror inte det är symptomatiskt för alla gräsrötter i landet, jag tillhör trots allt en av dem. Men för Ronny Larsson i Kvistalånga och Ernst Herslow (FV) så måste man återigen ge dem fakta som kontrar deras felaktiga åsikter. 
Ebba Widding tackade nej till intervjun i SvT för att den passade inte hennes syn på journalistik. SvT ville intervjua henne, hon hade fått chansen. Men hon nekade. Inget annat. SvT har inte hindrat henne från att lufta sina faktaresistenta åsikter. SvT har gett henne samma förutsättningar som alla andra intervjuobjekt. Herr Larsson och Herr Herslow ljuger när de säger att SvT har hindrat henne från att vara med i TV. Lögner, helt enkelt. Fru Widding säger detta själv i sina bloggar.

IPCC har över 14000 referenser till vetenskapligt bevisade och fakta-kontrollerade dokument som alla har blivit publicerade och undersökts av andra vetenskapare under en sk “Peer review”. D v s, dessa dokument är fakta. Och är man osäker, ta och läs IPCC och får mer information eller åk till ett universitet och be en professor förklara för er hur ett sådant arbete fungerar.

Herr Larsson och Herr Herslow efterlyser fakta på mer än ett ställe. IPCC består återigen av ca 14000 unika dokument. Hur många mer referenser behöver de för att bli övertygade om något som en majoritet i Sverige och världen redan har fattat? Har herrarna 14001 unika dokument som motbevisar detta? Nej, de har låtsas forskare som bloggar och räknar likes som referens för deras arbete.

Istid eller inte. Herr Larsson är under uppfattningen att vi är på väg mot en ny istid. Jag vet inte riktigt hur han resonerar. men om man tittar på IPCC´s rapport så beskrivs det att visst kommer Golfströmmen att sakta ner på grund av allt sötvatten som spiller ut i haven, men att den skulle stanna helt och bidra till en istid likt filmen Day after Tomorrow är långsökt och inte faktamässigt påvisad. Det som Golfströmmen kommer att påverka när den saktar in är vädret och dess cykler, vilket också beskrivs i IPCC, WG1AR5_Chapter03 kapitel 3.2 till 3.6. Ta och läs på.

Så nä, återigen får man se till att ta ner herrarna till jorden igen och påvisa att deras offerkoftor inte passar dem. Det är djupt tragiskt att herrarna inte vill läsa och ta till sig fakta utan enbart återberättar strunt från andra återberättare som i sin tur hänvisar sina åsikter från bloggar och faktaresistenta hobbyforskare.

Det är dags för er att växa upp nu och sluta bete er som barnungar!

Ulf Nilsson, Medborgare

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se