torsjö live vers2

25 nominerade till Årets Hässleholmare – Robin Bengtsson kvällens dragplåster

25 nominerade till Årets Hässleholmare – Robin Bengtsson kvällens dragplåster

Förra året blev galan en tv-talkshow, men i år är publiken välkommen som vanligt. Konferencier är även i år Håcan Nilsson. Foto: Freja Hagsund

Efter förra årets digitala galakväll är det på nytt öppet för publik. Den 26 november arrangeras Hässleholms galakväll i Röda salongen i Hässleholms kulturhus. Den stora händelsen är utdelningen av priset till Årets Hässleholmare 2021 som i år har 25 nominerade. Kvällens dragplåster är sångaren Robin Bengtsson.

Joddla med Siv blev Årets Hässleholmare 2020 och finns även i år med bland de nominerade. Foto:Freja Hagsund

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Förra årets vinnare av titeln Årets Hässleholmare, rockgruppen Joddla med Siv, återfinns även den här gången bland de nominerade. Samtliga nomineringar är inskickade av allmänheten. En jury kommer sedan att utse Årets Hässleholmare. Andra återkommande namn är Madlén Sjögaardh (Kafé Madrix), terrorforskaren Magnus Ranstorp, krögaren Emin Sen på Casablanca, motorsportprofilen Claes-Göran (Cege) Wilke samt skräddaren och modeskaparen Waxiu Shehu.

Anmärkningsvärt är också att far och son båda är nominerade till priset. Det handlar om Tommy Karlsson som är nominerad för bland annat sitt arbete med att ha gymnastik för pensionärsgrupper, samt om Johan T Karlsson, också känd under artistnamnet Familjen. Den senare fick sitt stora genombrott i TV:s Så mycket bättre och nyligen fick han nya framgångar med signaturmelodin till TV-serien Tunna Blå Linjen. För övrigt kan nämnas att Tommy Karlsson har överlägset flest nomineringar.

Både artisten Johan T Karlsson, mera känd som Familjen, och hans far Tommy Karlsson är nominerade. Foto: Urban Önell
Madlén Sjögaardh på Kafé Madrix har fått flera nomineringar till Årets hässleholmare. Foto: Urban Önell
Oddvar Lönnerkrantz nomineras för sitt arbete med vikingabyn i Vätteryd. Foto: Urban Önell

Övriga nominerade är Anna Axelsson (Tykarpsgrottan), Bjarne Öhrling för hans engagemang i Hässleholm och Hovdala, Säle Svensson (Partyfabriken), Bo Sigeback för hans arbete som God Man, Lisen Slotthed (HL Städ), Lena Malmström (Paralympics-ryttare från Brönnestad), Tomas Gustavsson f d sportjournalist på Norra Skåne som nominerats för sina böcker om England och som delaktig utgivare av den digitala gratistidningen Dagledig – för er som tror på ett liv efter 60, Jarl Oddvar Lönnercrantz för sitt arbete med vikingabyn, Carl Johan Bauler (Norra Skånes chefredaktör – ”för att han låter den lilla människan komma till tals”), Tina Quartey (slagverkare, uppväxt i Tyringe), Åke Johansson och Lars-Peder Mattiasson för deras arbete med Bensonska huset, en forskningscirkel bestående av Malin Arvidsson, Christer Carlsson, Per Carlsson och Olavi Olsson som forskat kring Hässleholmskvinnor i kampen för rösträtt, Peter Johansson (sjukgymnast och aktiv inom Hörja IF), Björn Widmark (Folkets Väls gruppledare och ”Hässleholms mest engagerade politiker”), Victoria Winberg och Henrik Mårtensson (Glada Getens Gårdsmejeri), kommunalrådet Lars Johnsson (M) ”för hans utomordentliga arbete för att göra Hässleholm bättre”, samt Gerteric Lindquist, Nibes koncernchef som genomdrivit stora satsningar på Backers i Sösdala.

Utmärkelsen Årets Hässleholmare går traditionsenligt till en person som ”bidragit till att Hässleholms kommun fått en positiv uppmärksamhet i omvärlden och som genom sitt engagemang för kommunens utveckling blivit en inspiratör för andra”.

Och vem det blir får vi alltså veta den 26 november då juryn gjort sitt val. Under kvällen blir det även en rad andra prisutdelningar och allt varvas med underhållning, mat och dryck. Kvällens konferencier blir, i vanlig ordning, Håcan Nilsson.

Gert Jacobsson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se