torsjö live

Försök till grov misshandel mot granne

Försök till grov misshandel mot granne

När mannen var på väg uppför trappan i flerfamiljshuset på Göingegatan i Hässleholm kastade grannkvinnan ner en vikt som var nära att träffa honom i huvudet, men istället nuddade ryggen. Han berättar att hon sedan gick emot honom med en vass sax och riktade hugg mot hans huvud och kropp. Han övermannade henne, tog ifrån henne saxen och höll fast henne i väntan på polisen. Polisen kom snabbt till platsen och grep kvinnan, som är i 30-årsåldern, misstänkt för försök till grov misshandel.

Enligt polisen kom ett larm om grannbråk i fastigheten klockan 12.52 på torsdagen och patruller skickades dit för att reda ut vad som hänt. Händelserapporten säger att kvinnan kastade ett föremål mot målsäganden som inte fick några skador. Därför rubriceras brottet som försök, inte som fullbordad grov misshandel. Det nämns ingenting om någon sax och inte heller att offret själv höll fast den misstänkta kvinnan, vilket är fullt tillåtet och kallas envarsgripande.

– Det tar väl ett tag att reda ut. Vi ska höra flera personer, säger polisens pressinformatör Calle Persson.

Målsäganden berättar att han fruktade för sitt liv. Både saxen och vikten, om den träffat honom i huvudet, kunde orsakat allvarliga skador.

– Vill du dö, ska kvinnan enligt vittnesuppgifter ha skrikit vid attacken med saxen.

Upprinnelsen till händelsen var att en glödande fimp kastats i trapphuset, utanför målsägandens dörr. Mannen ville därför prata med kvinnan som brukade röka. Men han hann inte mer än ett par steg uppför trappan innan kvinnan gick till attack. När hon sedan riktade saxen mot honom blev han tvungen att försvara sig.

– Jag hade inget annat att göra än att avväpna och trycka ner henne, säger han till Frilagt.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se