torsjö live

Hur fungerar fritidsverksamheten?

Hur fungerar fritidsverksamheten?

INSÄNDARE.

Först vill jag kommentera något som stod i NSK den 12/10 om nytt badhus i Hässleholm. Det står under rubriken Det nya badhuset inifrån:

Motions- och tävlingsbassäng: tio banor, maxdjup 3,8 meter.

Jag under ett par möten med olika personer i styrgruppen fått den info, att motions- och tävlingsbassängen skall vara 25×20,5m, som man kan ha 8 st banor á 2,5m breda för tävling eller ha 10 st banor á 2m breda för motion och träning. Stämmer detta eller har man ändrat på något? Har man inte ändrat på något, så bör det stå rätt i NSK.

Samtidigt som man planerar ett nytt bad, så fungerar Qpoolen väldigt dåligt. Någon gång på natten mellan den 11-12/10 tömdes hela 25m bassängen på vatten. Detta tar då minst 2 dagar att åtgärda med att fylla på nytt vatten, klorera detta och värma det. Simklubben och skolan har då fått ställa in alla sina simningar. Även allmänheten har fått stå utan bad i 2 dagar. Detta är inte första gången detta händer, att 25m bassängen tappat vatten. Ska vi behöva leva med detta i 3-4 år till, innan ett nytt bad står klart? Man måste väl se till att existerande bad fungerar?

I onsdagens tidning går då att läsa om brukhundsklubben, som då kanske måste flytta på sig för att man skall få fler fotbollsplaner p.g.a. badhuset tar en plan och planerna på Grönängsskolan och Matyasvallen försvunnit. Har Matyasvallen försvunnit? Läste en insändare om det. Jag körde förbi där idag och man har inte börjat med något arbete där och fotbollsmålen står kvar. Varför kan man då inte använda den planen?

I Hässleholms kommun är man snabba på att stänga ute eller flytta på verksamheter, för man skall bygga nytt eller göra förändringar, men det händer inget. Matyasvallen är då ett bra exempel. Lokalen som HAIS använt är ett annat exempel. Där har ju inte hänt något. Hur är det med Kyrkskolan? Har där hänt något? Det var mycket skriverier om att Taekwondoklubben skulle få flytta därifrån. Har det fått flytta eller är det kvar? Det här ställer till mycket oro för föreningslivet, när kommunen har en sådan usel planering. Jag hoppas på bättring, men är tveksam.

Mikael Björklund

S 71 och Folkets Väl

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se