torsjö live vers2

Antalet brott har inte ökat

Antalet brott har inte ökat

INSÄNDARE. Ronny Larsson i Kvistalånga tar på sig offerkoftan igen och anklagar Herr Hallström för att kalla honom för invandrarfientlig och rasist. Jag väljer flika in mina egna funderingar i deras diskussion trots att jag är mer än väl medveten om Herr Hallströms utmärkta verbala förmåga att ta sina egna fajter.

Jag läste Herr Larssons inlägg “Hur tillämpas lagen egentligen?” Frilagt 10/10/21, där han i sin inledning förkunnade, citat:

“Det talas i media och bland politiker om att ”vi” misslyckats med integrationspolitiken. Grundproblemet är ett utan kontroll alltför stort inflöde av människor över våra gränser.”

Alltså pekar herr Larsson på invandrare och folk med utländsk bakgrund som grundargument till sitt vidare raljerande om brottslighet. Något som Herr Hallström också poängterar utan att lägga något epitet på Herr Larsson.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Alltså är det fortfarande ingen utomstående som säger att Ronny Larsson från Kvistalånga är invandrarfientlig eller rasist.

Det klarar han så bra att göra själv.

Men det är naturligtvis enkelt för alla på brunhögerkanten som diskuterar brottslighet och det resulterande lidandet att enbart peka åt ett håll. Som Herr Hallström så korrekt säger så spelar de socioekonomiska skillnaderna också stor roll i ursprungen till vår idag höga gängkriminalitet. Och märk väl att varken SD eller Folkets Väl, som är mest rabiata i sin åsiktsspridning, är så särskilt intresserade av att utjämna dessa klyftor.

Men jag skulle vilja ställa Herr Larssons inledande resonemang i ett noggrannare perspektiv. Man är oskyldig till ett brott tills det bevisats motsatsen i detta land.

Bara för att man kommer från ett annat land och har flytt hit är man automatiskt inte en brottsling. Och ser man till antalet människor som kommit hit sedan 2015 och jämför i BRÅ´:s rapport med hur brottsligheten har utvecklats under samma tid så ser man ganska tydligt att antalet brott inte har ökat. Och då ska vi också påpeka att BRÅ´:s rapport också stipulerar att brottsligheten i allmänhet har minskat. Trots att det har kommit flera hundra tusen flyktingar.

Väldigt märkligt. Med Herr Larssons resonemang så borde brottsligheten skjutit till höjden från första dagen!

Att som Herr Larsson dribbla med rättsfall som han uppenbarligen inte har koll på, hänvisa till lagar som han inte ens har läst eller förstått, fabulera vilt och brett om ursprung och ta på sig offerkoftan så fort någon ger honom intelligent och verbalt motstånd visar enbart att en röst på brunhögern är en röst på högröstade herrar som tycker att Miljöpartiet, av alla partier, är skuld till allas “problem” i samhället.

Att herr Larsson insinuerar och försöker dölja sina åsikter med illa formulerade inledningar i sina resonemang och sedan börjar påstå att folk kallar honom för rasist bara för att han får konstruktivt mothugg visar om inget annat att Herr Larsson borde växa upp och ta av sig sin offerkofta. Den måste vara dyngsur nu efter alla turer.

Och till sist ett visdomsord från svunna poeter: “Om skon passar.”

Ulf Nilsson, Medborgare

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se