torsjö live vers2

Konstsalong i kulturhuset

Konstsalong i kulturhuset

Elizabeth Möller, Mats Lindh och Arne Forsell ser till att utställningen kommer på plats i tid inför lördagens vernissage.

Över 100 konstverk visas från och med lördag den 20 november i utställningshallen i Hässleholm kulturhus, med Hässleholms konstförening som arrangör. Vernissage blir det mellan klockan 11 och 14.

Konst i Hessle är en jurybedömd konstsalong som anordnas vart femte år. Till årets upplaga lämnades 185 verk, av 38 konstnärer in för bedömning. Det gjordes helt anonymt. Av praktiska skäl genomfördes juryns genomgång digitalt, i form av en powerpoint-presentation.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Elsa Fribyter arbetar med ståltråd och gips. Motions of the wind är ett samlade tema för hennes tre verk på utställningen.
Emma Berlin visar färgstarka akrylmålningar.

Varje konstnär fick lämna in max fem verk var. 33 stycken av dem är nu representerade i utställningen med minst ett av sina alster. Det är överlag hög klass på de olika verken.

– Alla som kom med har också någon form av anknytning till Hässleholms kommun, säger Elizabeth Möller som är ordförande i konstföreningen.

Utställningen uppvisar en oerhörd bredd när det gäller olika former, tekniker och uttryckssätt. Allt från olja, akryl, foto, textil, stengods, ståltråd och gips. Så det flesta besökare lär hitta något som faller dem i smaken.

– Ingen har däremot arbetat med silver i år, konstaterar Elizabeth Möller.

På utställningen samsas redan kända namn med nya lovande förmågor.

– Här har vi Anna-Lisa Purks bidrag, säger Elizabeth Möller och pekar på några akvareller. Hon har väl lärt upp mer eller mindre alla i den här stan.

Elin Gustavsson visar kvinnoporträtt, bland annat av en ung kvinna med skärsår på armarna.

Mats Lindh och Arne Forsell har ett styvt jobb med att få alla tavlor på plats inför lördagen då allmänheten får möjlighet att se den iordningställda utställningen. Det är många spikar som Mats och Arne ska få på plats på rätt ställe. Arne själv visar några av sina akvareller.

– Det är roligt att måla, att rama in är tråkigt, men hänga är rätt kul, säger han med ett leende.

Mats Lindh och Arne Forsell ser till att tavlorna hamnar rätt i förhållande till varandra på kulturhusets väggar.

Utställningen visas fram till och med 15 januari. Det är fri entré. För öppettider, se http://www.hassleholmkulturhus.se/hassleholm-kulturhus/hassleholm-kulturhus/biljetter.html

Text och foto: Urban Önell

Perspektivförskjutning kallar textilkonstnären Inga-Britt Jeppsson ett av sina verk.

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se