torsjö live

Kan man lita på Centerpartiet?

Kan man lita på Centerpartiet?

INSÄNDARE. Efter att ha lyssnat på tillsättandet av en ny statsminister med efterföljande budgetdebatt kan göras följande reflektion. Trots att man förhandlat med regeringen och varit överens, tänker Centerpartiet inte löpa linan ut och rösta för den gemensamma överenskommelsen. Nu ville man givetvis ”hämnas” på att Vänsterpartiet fick ett visst inflytande. Nu går man på en extremt smal slak mittenlina och man vet inte på vilken sida man kommer att falla, till vänster eller höger. Nu föll man till höger när det gäller budgeten, då man lade ner sina röster, och därmed tog ett steg närmare SD. Frågan är när man för gott åter kommer att hamna i den blåbruna famnen.

När det gäller Nyamko Sabuni läste jag en rolig historia, som gick ungefär såhär : hon kan jämföras med en plastpåse som blåst upp i ett träd och fastnat där. Ingen vet hur hon kom dit och ingen bryr sig om att plocka ner henne. Nu har hon tydligen på något sätt tagit sig ner och är på väg att krypa upp i Jimmie Åkessons knä, där redan Ebba Bush och Ulf Kristersson sitter.

I och med att nyssnazistiska Jimmie Åkesson har kommit in i ”värmen” har tuppkammen  tydligen växt några enheter på honom och omedelbart efter statsministeromröstningen utlovade han en misstroendeförklaring mot Per Bolund. Vad misstroendet bestod i framgick inte, förmodligen om slutförvaret om kärnkraftsavfallet. Nu behöver han inte åstadkomma denna förtroendeomröstning, då Miljöpartiet lämnar regeringen.

Lars Nord
Hässleholm

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se