torsjö live vers2

Ett scenario utan presentation av fakta

Ett scenario utan presentation av fakta

INSÄNDARE. I sitt senaste inlägg ”Okänsligt och gräsrötter” ger Ronny Larsson i Kvistalånga oss en inblick i konspirationsteorins värld. Han använder återigen en beprövad metod, likväl oärlig, för att marknadsföra sina teorier. Metoden är att presentera ett påstående kopplat till en antydan, men utan någon bakomliggande faktapresentation.

Larsson skriver i sin insändare att miljöpartiets språkrör Per Bolund i TV sagt att han kan tänka sig ”extremåtgärder liknande de som genomförts under pandemin” i klimatfrågan. Därefter fyller Larsson på med ”Det vill säga åtgärder som kan innebära en inskränkning av medborgerliga fri- och rättigheter”. Ronny Larsson försöker därmed förmedla intrycket, att Per Bolund och Miljöpartiet anser att klimatarbetet skall genomföras genom att inskränka vår frihet och våra medborgerliga rättigheter.

Vi vet inte vilka åtgärder Per Bolund syftade på, vi vet inte heller om uttrycket ”extremåtgärder” användes vid tillfället. Vi får inte heller veta vilka fri- och rättigheter Larsson anser att pandemiåtgärderna berövade oss ”gräsrötter”. Ronny Larsson har presenterat ett scenario utan någon egentlig faktapresentation, helt byggt på antaganden och fria associationer, det vill säga en konspirationsteori!

Lite senare i samma insändare går Ronny Larsson till försvar av Sverigedemokraterna, efter Lars Nords kritik av SD. De flesta torde vara bekanta med Sverigedemokraternas tvivelaktiga bakgrund, med ursprung i nynazismen. Ronny Larsson avslutar sitt försvar av SD med en uppmaning till Lars Nord och oss alla att ”ta del av samtliga politiska partiers mer eller mindre smickrande historia”. Samma modus operandi, presentation av ett påstående och en antydan, för att skapa en önskad bild hos läsaren/åhöraren. Larsson presenterar ingen referens, förklaring eller faktaunderlag.

Den farligaste lögnen är den förvridna sanningen.

Stanley Hallström, Partipolitiskt Oberoende

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se