Gruppen-3a-328x120

Vem saknar rättfärdighet?

Vem saknar rättfärdighet?

INSÄNDARE. När man läser insändaren som Ronny Larsson skriver angående Miljöpartiets avsaknad av rättfärdighet, kan man fundera över om han har rätt? Att enbart skylla på Miljöpartiet för de höga el- och drivmedelspriserna hör inte till rättfärdighet. Det är visserligen sant att man är för och har verkat för en avveckling. Det är inget konstigt med det. Men alla partier står för en avveckling enligt en folkomröstning 1980. Beslut fattades om en avveckling till 2010, vilket inte skedde. Således är den uppskjuten på obestämd tid. Det har av kostnadsskäl, enligt ägarna, inte varit lönsamt att fortsätta driften av Ringhals 1 och 2.
Att Ronny Larsson inte tror på marknadskrafterna, som bestämmer elpriserna  på en gemensam marknad, är något förvånande. Stängningen av de båda kärnkraftverken har inget med det höga elpriset att göra, inse det. Det är möjligt att Karlshamnsverket inte hade behövt startas om möjligheten till fortsatt drift varit ekonomiskt lönsamt. Hur som helst hade det tagit lång tid att få dem i drift igen, flera år och till en hög kostnad. 
När det gäller de höga drivmedelspriserna, är det samma sak, marknadskrafterna bestämmer dessa, inte Miljöpartiet. De svenska skatterna kan möjligen diskuteras. Att som partierna på högerkanten vilja sänka priset med 50 öre är rent löjligt, det gör ingen eller obetydlig skillnad, rent valfläsk! På grund av oroligheterna i världen kan det befaras att priset på olja kan stiga upp till 150 dollar per fat, är det då fortfarande Miljöpartiets fel att drivmedelspriset följer med? Jag tror inte det. Att till viss del priset har stigit har att göra med att reduktionsplikten har höjts, men det finns det egentligen ingen politisk oenighet om. Eftersom Larsson älskar CO2 (livets gas!), så tycker han väl att det är onödigt med inblandning av biodrivmedel.  Att tycka illa om (hata) Miljöpartiet (och för all del även ”sossarna”) är vardagsmat för högern inklusive SD, och i synnerhet på nätets kommentarsfält till all propaganda som SD:s nyhetssajter bistår med. Det finns ingen hejd på hatretoriken, och inte minst Stefan Löfven har varit utsatt för detta hat. Nu återstår att se om SD och dess svans hinner bygga upp ett lika stort hat mot Magdalena Andersson inför höstens val. 


Lars Nord, Hässleholm 

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se