torsjö live

Vi motsätter oss inte allas lika värde och jämlikhet

Vi motsätter oss inte allas lika värde och jämlikhet

INSÄNDARE. Insändaren från Hässleholms eget miljöpartistiska språkrör Dolores Öhman har väl inte gått någon förbi. Pressad som hon är av välförtjänt urusla opinionssiffror både lokalt och nationellt tar hon till smutskastning för att försöka ge sin motion i fullmäktige opinionsmässig luft under vingarna. Motionen innehåller ett förslag om att måla kommunens bänkar i regnbågsfärger för att på så sätt ge inbillat stöd åt de mänskliga rättigheterna.
Insändaren dryper av sedvanlig miljöpartistisk retorik och Öhman anklagar indirekt nästan alla andra partier i fullmäktige för att inte ”stå upp för allas lika värde” då de valt att inte bejaka motionen. SD får inte oväntat den största skopan ovett och vi anklagas som vanligt för diskriminering, rasism, samt att vara odemokratiska. Denna taktik används av våra politiska motståndare i allmänhet och partierna på den yttersta vänsterkanten i synnerhet. Syftet är naturligtvis att skrämma väljarna och låta fördomar och hat styra debatten istället för fakta och korrekt information.

Sverigedemokraterna i Hässleholm la en egen motion där vi istället föreslog att tidigare nämnda bänkar efterhand skulle prydas med de blågula nyanserna. Bakgrunden till denna idé vill vi gärna redogöra för. Vi i SD har ett icke helt okomplicerat förhållande till Priderörelsen. Vi blir diskriminerade och uteslutna på olika event som rörelsen organiserar och kulmen av denna diskriminering var en partiledarutfrågning på Gotland 2018 där vi som enda riksdagsparti utestängdes från möjligheten att svara för vår politik. Exemplen är många fler och visar hur politiserad Priderörelsen blivit av krafter som starkt ogillar SD och konservatismen. Dessa krafter har sina rötter i socialism och liberalism och bortser helt från att Sverigedemokraterna har flera öppet homosexuella företrädare i sina led på både riks – och lokalnivå. Som motpol till denna exkludering lyfter vi därför fram de traditionella svenska färgerna som har en tradition av frihet, alla människors lika värde, samt rätten att älska vem du vill.
Vi blev det största partiet i Hässleholm i valet 2018 och det vore oss främmande att släppa fram miljöpartiets motion som skulle exkludera en stor del av invånarna i vår kommun. Det finns idag inget riksdagsparti som motsätter sig allas lika värde eller jämlikhet på alla områden. Därför är den svenska flaggan så viktig att lyfta fram då den symboliserar något fint och gemensamt. Dessa egenskaper gör vår flagga unik bland symboler.

Hanna Nilsson (SD), Ulf Berggren (SD), Sven Lundh (SD)

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se