torsjö live vers2

Kända namn före nya på S-valsedeln

Kända namn före nya på S-valsedeln

Lena Wallentheim siktar på en ny mandatperiod som kommunalråd. Hon har erfarenhet av rollen både i opposition och i styrande position sedan 2013. Hösten 2019 välkomnade hon dåvarande statsministern Stefan Löfven till Hässleholm.

Lena Wallentheim kandiderar för en fjärde mandatperiod som kommunalråd för Socialdemokraterna. Även övriga namn i topp på partiets valsedel är kända sedan länge. Men lite längre ner på listan finns flera nykomlingar. Den yngsta, Tilde Jarl, fyller inte 18 år förrän i slutet på februari.

Joachim Fors, andra namn på listan och anställd valombudsman i Hässleholms Arbetarekommun sedan den 10 januari, är nöjd med listans sammansättning.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Jag tycker att vi har en bra spridning åldersmässigt. Det är en stark lista med många kända namn och så fyller vi på med nya underifrån, säger han.

Joachim Fors står på andra plats på S-valsedeln.

Av de sju första på listan har dock alla utom en fyllt 60 och tre av dem är pensionärer. Lena Wallentheim fyller 63 i år, liksom Lena Nilsson, Irene Nilsson fyller 62, Connie Asterman 69, Benny Petersson 69 och Christer Welinder 71. Joachim Fors, på andra plats, fyller 51 till hösten.

På plats 15 återfinns Tilde Jarl som, om valresultatet blir samma som 2018, precis kvalar in på en ordinarie plats i kommunfullmäktige. På plats 16 står en annan nykomling, Mikael Tingdahl, född 1989, som dock redan sitter i kultur- och fritidsnämnden, och på plats 21 återfinns Sofia Knutsson som fyller 32 i vår.

S har idag 15 ordinarie ledamöter och åtta ersättare i kommunfullmäktige. Tre av dessa är inte med på listan inför höstens val: Camilla Lindoff, 59, Leif Nilsson, 78, och Omar Al-Ganas, 22.

Inom S nominerar de olika S-föreningarna först kandidater till partiets gruppledare för nämnder och styrelser. Joachim Fors berättar att dessa valdes i enighet av medlemmarna i arbetarekommunen vid ett möte redan före jul. De ska sedan stå på valbar plats på vallistan. Valet till listan skedde vid ett lika enigt medlemsmöte i januari.

Berit Önell

Här är de första 23 namnen på Socialdemokraternas valsedel:

1. Lena Wallentheim
2. Joachim Fors
3. Irene Nilsson
4. Christer Welinder
5. Lena Nilsson
6. Benny Petersson
7. Connie Asterman
8. Thomas Lindell
9. Meta Jarl
10. Johan Lindman
11. Anna Wallentheim
12. Andreas Dahlberg
13. Monica Ero
14. Ola Lindahl
15. Tilde Jarl
16. Mikael Tingdahl
17. Ingrid Nyman
18. Jonas Andersson
19. Ann Olausson
20. Anders Wallentheim
21. Sofia Knutsson
22. Elo Johannesen
23. Åsa Thurn

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se