Gruppen-3a-328x120

Onödiga pålagor för skogen

Onödiga pålagor för skogen

INSÄNDARE. Två  bevingade ord kommer för mig när jag läser om de nya avverkningsreglerna som Skogsstyrelsen nu redovisat: ”Mycket skall man få höra innan öronen trillar av” och  ”Har de alla hönsen hemma ?”

Är verkligen de nya påbuden genomtänkta och realistiska i vårt skogrika land ?

Det handlar om att skogsägare i en avverkningsanmälan måste redovisa att man tar hänsyn till varje fågel på individnivå. Vi har i Sverige mer än 200 fågelarter och ca 140 miljoner fåglar. Hur skall den enskilde skogsägaren kunna hinna med att inventera och dokumentera deras förekomst? Skall  närvaron av kråka, fiskmås och starens häckningstid förhindra ett effektivt skogsbruk?

Sverige får inte göra en övertolkning av EU:s artskyddsdirektiv. Skogsägare skall förstås  verka för biologisk mångfald men det måste vara möjligt att bruka skogen utan onödiga pålagor. Nu får det vara nog och som centerpartist och landsbygdsvän hoppas jag att regeringen griper in och ställer till rätta.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Lars-Ivar Ericson C

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se