torsjö live vers2

Anna Wallentheim toppar S-riksdagslista

Anna Wallentheim toppar S-riksdagslista

Anna Wallentheim är förstanamn på S-kretsens valsedel.

Anna Wallentheim från Hässleholm är förstanamn på Socialdemokraternas riksdagslista för Skåne läns norra och östra valkrets. En hässleholmare, Irene Nilsson, är också andranamn på regionlistan.

De skånska socialdemokratiska valdistrikten beslutade om listorna för riksdag och region vid en valkonferens på Backagården i Höör på lördagen.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Anders Wallentheim står på femte plats på regionlistan.

Läraren Anna Wallentheim har suttit i riksdagen sedan 2014 och har varit ledamot i kulturutskottet och justitieutskottet. Hon är också ledamot i Hässleholms kommunfullmäktige. Hon har socialdemokratin i familjen genom mamma, kommunalrådet Lena Wallentheim, och pappa, Anders Wallentheim, femte namn på regionlistan inför årets val. Dessutom är Anna barnbarnsbarn till Adolf och Annie Wallentheim som båda satt i riksdagen. Adolf var även SSU-ordförande 1928-1934 och Annie hade en ledande roll i kvinnoförbundet och var ledamot i partistyrelsen.

Anders Wallentheim är idag ledamot i regionfullmäktige och i sjukhusstyrelsen i Hässleholm. I Hässleholms kommun är han ledamot i omsorgsnämnden och kommunala tillgänglighetsrådet samt ersättare i kommunfullmäktige.

Irene Nilsson är andranamn på regionlistan, närmast efter regionrådet Henrik Fritzon.

På listan till regionfullmäktige är Irene Nilsson andra namn efter regionrådet Henrik Fritzon, Kristianstad, i Skåne läns nordostkrets. Hon är för närvarande ledamot i regionfullmäktige, andre vice ordförande i sjukhusstyrelsen i Hässleholm och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden. I kommunen är hon andre vice ordförande i kommunfullmäktige och ledamot i kommunstyrelsen.

På regionlistan finns ytterligare några hässleholmare: Ola Lindahl på plats elva, Lena Nilsson på plats tolv, Thomas Lindell på plats 17, Elo Johannesen på plats 19, Linda Ingvarsson på plats 26, Meta Jarl på plats 28, Monica Ero på plats 30 och Sofia Knutsson på plats 32.

– Vi är oerhört glada och stolta över att våra kandidater från Hässleholm har fått framskjutna platser på våra valsedlar, säger Thomas Lindell, ordförande för Socialdemokraterna i Hässleholm, i ett pressmeddelande.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se