torsjö live vers2

Vill man tvinga alla att köpa dyra elbilar?

Vill man tvinga alla att köpa dyra elbilar?

INSÄNDARE. Vad håller regeringen på med? Är det inte dags att ta bort miljöskatten på bränsle i en geopolitisk kris? Först har vi en pandemi med totalitära nedstängningar där stora delar av svenskt näringsliv blir lidande. Därefter en elkris som  drabbar de redan drabbade småföretagen och nu chockhöjningar på drivmedel. Miljö eller klimatskatten på drivmedel är mer än märklig. Den stoppar inga utsläpp, jorden blir inte renare för att vi har denna skatt. Sveriges befolkning består av drygt halva befolkningen av London fördelade på ett stort geografiskt område inom vårt land. Där vi behöver transportera varor till vår industri och människor behöver ta sig till arbetet. Varor och personer måste fram oavsett kostnad av drivmedelspriset för att landet ska fungera. Tyvärr stoppar skatten inga miljöförstörande utsläpp.

Är tanken att skatten ska tvinga befolkningen att köpa svindyra elbilar i en geopolitisk global kris som kostar mellan en halv miljon till en miljon? Om alla ska äga elbil var ska vi få tag i elen till dessa? Ska inte elkraften byggas ut först?

Åtskilliga näringsidkare har gått i konkurs under kriserna som pågått i två år. Vilken medelinkomsttagare har råd med elbil i en kris som denna?

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Geografiskt ligger Sverige i ett kallare klimat än många mer tätbefolkade länder på jorden. Är det då klokt att ligga först i en omställning ifrån fossilt bränsle med ny batteriteknik som är mer anpassad till ett varmare klimat?

Regeringens och dom politiska partiernas åtgärder slår istället sönder vårt land inifrån och blir ett hot mot vårt samhälle.

Det kanske är dags att rösta på något nytt, som företräder direktdemokrati, folkets och jordens framtid.

Andreas Vos

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se