Gruppen-3a-328x120

Även Sverige måste bidra

Även Sverige måste bidra

INSÄNDARE. Med meningen: ”Detta trots att våra så kallade ”utsläpp” ur globalt perspektiv är försumbara”, erkänner Ronny Larsson indirekt att vi har ett klimatproblem, men att våra spelar ingen roll. Jag har flera gånger försökt få dig att förklara vid vilket invånarantal ett land behöver ha för att inte bry sig om att ta hänsyn till sina utsläpp av CO2, men aldrig fått något svar.
Om vi solidariskt ska bidra för att hålla våra utsläpp på en så låg nivå som möjligt, torde även länder med lägre antal invånare bidra. Vidare uppmanar du våra politiker att omedelbart sänka skatten på bensin och diesel med 8 kr per liter. I ”värsta” Ulf Kristersson-stil, samt halvera elskatten. Om det ska vara permanent eller bara tillfälligt, framgår inte. 
Jag kan hålla med om att när det gäller subsidierna till de som har fått höga elräkningar inte har varit optimala. De borde ha riktat sig till de som verkligen behövde bistås. Att sänka skatter och ge bidrag till kreti och pleti kanske inte är så genomtänkt, då vi har en pandemi bakom oss, med hundratals miljarder i kostnader, och det är inte över än. Det är lätt för dig och andra borgerliga politiker att ”tömma” statskassan och värva proselyter med slikt valfläsk.


Lars Nord, Hässleholm 

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se