torsjö live vers2

Dolores Öhman fortsatt toppnamn för MP

Dolores Öhman fortsatt toppnamn för MP

Dolores Öhman, 47, är förstanamn på Miljöpartiets valsedel inför kommunvalet även i år. De elva kandidaterna på listan kommer från olika delar av kommunen och representerar enligt ett pressmeddelande även olika grupper i samhället då det finns variation i ålder, kön, funktionsvariation, yrke och politisk erfarenhet.

Valberedningens förslag godkändes med acklamation.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Jag är oerhört hedrad att få medlemmarnas förtroende att leda partiet i den kommande valrörelsen. Miljöpartiet har en mycket viktig roll i Hässleholms politik. Vi vill utveckla kommunen och göra den grönare och skönare och vi presenterar ett fantastiskt lag som kan göra skillnad på riktigt, säger Dolores Öhman i pressmeddelandet.

Arberesha Sabani, nummer två på listan.
Dolores Öhman, förstanamn på MP:s valsedel.

Beslut om listan togs vid ett möte söndagen den 6 mars då också ett uttalande om situationen i Europa antogs. “Miljöpartiet de Gröna i Hässleholm fördömer Rysslands invasionskrig i Ukraina och kräver ett omedelbart tillbakadragande av ryska trupper från Ukraina. Hässleholms kommun måste se över sitt inköp och sina samarbetsavtal och stoppa allt eventuellt samarbete och inköp från Ryssland, särskilt olja och gas. Vi vill att kommunen omgående tar fram en plan för att organisera och förenkla mottagandet av krigsdrabbade.”

Miljöpartiet har också skänkt 10 000 kronor till UNHCR till stöd för de krigsdrabbade i Ukarina.

– Vi inbjuder övriga politiska partier i Hässleholm att visa sitt stöd och skicka sina bidrag till det ukrainska folket. Vi måste stå enade för demokratin, frihet och ländernas självständighet, skriver partiet.

Berit Önell

Här är vallistan för MP i Hässleholm:

1. Dolores Öhman, 47, Hässleholm
2. Arberesha Sabani, 31, Sösdala
3. Hans-Göran Hansson, 75, Hässleholm
4. Josefin Syri, 33, Tyringe
5. Håkan Björk, 57, Vittsjö
6. Agnetha Karlsson, 73, Ballingslöv
7. Magnus Albertsson, 51, Attarp
8. Elias Rasmusson, 19, Hässleholm
9. Desirée Larsson, 38  Bjärnum
10. Thomas Rasmusson, 57, Ballingslöv
11. Karin Enge, 49, Hässleholm

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se