torsjö live vers2

Stopp i tågtrafiken efter urspårning

Stopp i tågtrafiken efter urspårning

Urspårningen skedde nära stationen i Tyringe och orsakade skador på en fastighet vid Järnvägsgatan, intill spåren.

Det är helt stopp i tågtrafiken mellan Hässleholm och Perstorp efter en urspårning nära stationen i Tyringe vid 21-tiden på fredagskvällen. Tågen beräknas gå som vanligt först imorgon, lördag.

Skånetrafiken meddelar på sin hemsida klockan 20.55 att inga tåg i nuläget kan passera på sträckan. Orsaken är en urspårning.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Ett godståg står då stilla på viadukten nära stationen i Tyringe efter att en av vagnarna vält och en container fallit av. Containern kraschade mot en förrådsbyggnad strax nedanför banvallen, mot Järnvägsgatan.

– Byggnaden har fått skador. Det är sprickor i betongen och stenar som har lossnat, säger Per Friis på räddningstjänsten.

Järnvägen på en längre sträcka har också fått skador vid urspårningen, oklart hur allvarliga.

Containern föll av den urspårade tågvagnen och blev liggande upp och ner.
Containern hamnade nära byggnaderna och skadade ett förråd.

Klockan 21.44 uppdaterar Skånetrafiken sin hemsida med att prognos för när tågtrafiken åter kan köra normalt är under morgondagen. Tekniker har varit på olycksplatsen sedan 21.30.

Mats Ohlsson på Skånetrafikens pressjour säger att han fått information om att räls och slipers skadades vid urspårningen. Han berättar att strömmen försvann längs järnvägen ända till Åstorp vid olyckan.

– Då satte vi in bussar till och från Åstorp. Vi jobbar på att tågen ska vända i Perstorp och bussarna gå mellan Perstorp och Hässleholm, säger han och uppmanar resenärerna att titta på Skånetrafikens reseplanerare för uppdaterad information.

Trafikverkets olycksplatsansvarige leder nu arbetet med bärgning, reparationer med mera. I bästa fall kan sträckan vara i ordning imorgon bitti.

Ingen människa skadades vid olyckan.

Berit Önell

Resten av godståget blev stående i Tyringe.


Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se