torsjö live vers2

Stora skador: Ingen tågtrafik på hela veckan

Stora skador: Ingen tågtrafik på hela veckan

Containern från tågvagnen föll av vid urspårningen och skadade en förrådsbyggnad.

Tusentals slipers och en växel måste bytas ut. Skadorna på järnvägen efter fredagskvällens urspårning i Tyringe är större än väntat. Prognosen är nu att tågen kan börja gå igen först nästa måndag, den 28 mars, klockan tolv.

Anledningen till att en vagn i ett godståg spårade ur i centrala Tyringe är okänd. På vagnen fanns en container som föll av och rammade en förrådsbyggnad på en fastighet vid Järnvägsgatan, nära viadukten.

Trafikverket informerade på lördagsförmiddagen Skånetrafiken om att skadorna är mer omfattande än väntat. Förhoppningen var då att tågen skulle börja rulla under måndagen. Den första prognosen var att trafiken skulle återupptas under lördagen, men det kommer att ta betydligt längre tid att få spåren farbara. På lördagskvällen flyttades prognosen fram till onsdag klockan tolv. På söndagen var beskedet måndagen den 28 mars klockan tolv. Buss ersätter mellan Perstorp och Hässleholm.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

– 3 000 slipers och en växel är skadade och det är inte säkert att de har reservdelar, berättar Mats Ohlsson på Skånetrafikens pressjour.

Han har fått information om att järnvägen har skador på räls, slipers och signaler på en längre sträcka.

– Det är en väldigt allvarlig sak. Det här är en omledningsbana om stambanan lägger av. Fungerar ingen av dem kommer godset inte fram, säger han.

Skånetrafiken uppmanar nyfikna att inte gå upp på spåren eftersom det kan medföra livsfara.

– Vår kundledningscentral har fått till sig att folk är uppe och springer i spåret. Det får man absolut inte. Där kan komma arbetsfordon med mera, säger Mats Ohlsson.

Att olovligen beträda spåren är också ett brott som kan ge böter.

Berit Önell

Läs mer:

2022-03-18 Stopp i tågtrafiken efter urspårning

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se