torsjö live

Hässleholmare i topp på V-listor till riksdag och region

Hässleholmare i topp på V-listor till riksdag och region

Två hässleholmare har fått topplaceringar på Vänsterpartiet Skånes riksdags- och regionlistor. Magnus Åkeborn är förstanamn på riksdagslistan för Skåne läns norra och östra valdistrikt. Katarina Olsson är andra namn på listan till regionvalet för valdistrikt nordöst.

Magnus Åkeborn, 55, är partiets gruppledare i Hässleholm, kock och skådespelare.

Katarina Olsson
Magnus Åkeborn

– Jag ser fram emot en intensiv valrörelse där vi i Vänsterpartiet ska visa att det går att förändra, förbättra och göra Sverige till ett land där alla medborgare har lika värde. Alla ska vara med. Stora och mindre problem är till för att lösas. Det kan vi, med en bred vänster, göra tillsammans, säger han i ett pressmeddelande.

Katarina Olsson, 53, är undersköterska.

– För mig är det viktigt att vi ger personal bra förutsättningar för att vårdtagare ska få en bra vård. Bra förutsättningar kan innebära mer personal, bättre arbetsmiljö, bättre arbetstider och bättre lön. Vi måste värdesätta vår personal och göra vårdyrket till ett attraktivt jobb, säger hon i pressmeddelandet.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se