Gruppen-3a-328x120

Kalle Anka-kommunen har fått ett ansikte

Kalle Anka-kommunen har fått ett ansikte

INSÄNDARE. Nu har Torsten Nilsson förklarat för hässleholmarna, nu finns ingen återvändo, trots att Skånetrafikens Ulf Welin protesterat mot att trafiken skall dubbelriktas  på Järnvägsgatan. Inte nog med att enkelriktningen har givit bussarna problem, nu ska dubbelriktningen fördubbla problemen. Man har inte ens tid att vänta på Trafikplanerarnas ”uppdrag att ta fram fakta om vad bussarnas framkomlighet betyder för handeln”. Skånetrafiken väntar fortfarande på underlaget enligt Welin. Det nyligen antagna måldokumentet för kollektivtrafiken främjas inte på något vis säger Welin vidare.
Torsten Nilsson (M), som tydligen har varit den klart drivande i frågan yttrar sig auktoritärt ”Oavsett vad Skånetrafiken tycker så finns det inga politiska ambitioner att ändra beslutet för närvarande. Skånetrafikens synpunkt kan jag personligen tycka är övermaga petig. De bröstar upp sig onödigt mycket. Alliansen står bakom beslutet att bygga om Järnvägsgatan och det står vi fast vid, kommenterar Torsten Nilsson”. Citat enligt NSk. Jag undrar vem det är som bröstar upp sig?
Att restalliansen står bakom beslutet kan jag förstå, men nog har man fått hjälp av SD och eventuellt något mer parti. Var finns förresten MP i denna fråga? Vadå ”övermaga petig”, är inte omsorgen om oskyddade trafikanter (gående och cyklister) väl så viktigt som bussarnas framkomlighet? För att kunna parkera (stanna) utanför stationen, måste man göra ”åverkan” på det som finns framför stationen. Cykelbanorna lär enligt uppgift få vara kvar. 
Nu har det avsatts 1,6 miljoner för detta onödiga projekt. Att ”slösa” med skattebetalarnas pengar har ju blivit ett signum för Kalle Anka-kommunen och har numera fått ett ansikte.


Lars Nord, Hässleholm

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se