torsjö live vers2

Säkra skolvägar för våra barn och ungdomar

Säkra skolvägar för våra barn och ungdomar

INSÄNDARE. I tidningen har vi kunnat läsa om en farlig skolväg för våra barn och unga och det handlade om den oövervakade korsningen Åsvägen-Kristianstadsvägen. Tekniska nämndens ordförande (M) svarade då att de har antagit en trafikplan och en budget men att det kanske inte finns några pengar att åtgärda detta just nu. Är det inte dags att tänka om, omfördela pengarna på 1,6 miljoner som fullmäktige beslutat om gällande dubbelriktningen på Järnvägsgatan till att skapa säkra trafikmiljöer/skolvägar. Varför prioriterar ni i restalliansen och SD att det är så viktigt att bilarna ska få köra i båda riktningarna? Hässleholm central är och kommer att fortsatt vara en del av vårt centrum. En naturlig integrering mellan stationen och stadskärnan är nödvändig och Amelies plats är en viktig punkt i detta. Skånetrafiken har framför kritik mot kommunen för att det skapar en svår arbetssituation för deras chaufförer när trafikflödet ökar med mer bilar och framkomligheten blir sämre för dem. Det är oförskämt att ordförande Torsten Nilsson svarar i tidningen den 28 mars ” Skånetrafikens synpunkt kan jag personligen tycka är övermaga petig. De bröstar upp sig onödigt mycket”.
Hur kommer de oskyddade trafikanterna att uppleva detta?  Skapa inte fler osäkra trafikmiljöer, utan åtgärda de som finns i stället.
Vår uppfattning är att antalet resenärer med kollektivtrafik kommer att öka de kommande åren. Kommunen sitter ju också i ett pågående projekt, kallat BID, tillsammans med handlarna, fastighetsägarna och Hesslecity och diskuterar hur man ska skapa en mer attraktiv stadskärna och fler aktiviteter. Där lyfts inte behovet av att dubbelrikta Järnvägsgatan upp, vad vi vet. Vi behöver fler gång och cykelvägar för att binda ihop staden. Tänk om och gör rätt och omfördela dessa pengar till att göra säkra skolvägar.Lena Wallentheim (S), Joachim Fors (S)

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se