Gruppen-3a-328x120

Kameror på plats i problemområde

Kameror på plats i problemområde

Bevakningskameror har satts upp på Götagatan och Viaduktgatan efter ett snabbt beslut av polisen. Foto: Jonathan Önell

Polisen har nu satt upp bevakningskameror på Viaduktgatan och Götagatan i Hässleholm. Det är en konsekvens av den senaste tidens turbulens i området. Ett sprängdåd och tre skjutningar in i lägenhetsfönster utreds. Polisen har även beslagtagit knark och vapen.

Frilagt var först med att berätta att polisen övervägde ett snabbt beslut om bevakningskameror efter ett möte med kommunen i förra veckan. Polisen har också utökat sina resurser och förstärkt sin närvaro i området.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Kamerorna som placerats ut fyller flera syften.

– De behövs av utredningsskäl, de kan verka brottsförebyggande, samt ha en trygghetsskapande effekt, säger Thomas Johansson, polisens kommunikatör.

Han vet däremot inte om kamerorna är i drift ännu, eller hur många de är. Men sannolikt lär övervakningen komma igång de närmaste dagarna.

– Ja, det skulle jag tro, säger han.

Övervakningen sker även på bostadsområdets innergård vid Götagatan. En kamera syns uppe till vänster på bilden. Foto: Jonathan Önell

Beslutet att kameraövervaka har fattats av polisen och gäller i 90 dagar. Om det finns en möjlighet att förlänga kan Thomas Johansson inte ge ett rakt svar på. Ett sådant beslut fattas av annan instans, inte av den lokala polismyndigheten. Det krävs också skyltar som vittnar om att kamerorna är uppsatta i området för att de ska vara lagliga.

Thomas Johansson känner inte till att någon i nuläget skulle vara gripen för de aktuella händelserna i området.

– Vad gäller utredningsläget har jag inget nytt jag kan berätta, på grund av sekretess.

Urban Önell

Läs mer:

2022-04-12 Efter skotten: Kommunen vill ha kameraövervakning

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se