Gruppen-3a-328x120

Narkotika och vapen på Viaduktgatan

Narkotika och vapen på Viaduktgatan

Polisen gjorde under påskafton ett tillslag i det hus på Viaduktgatan, till höger på bilden, där en lägenhet två gånger på kort tid utsatts för skottlossning. Till vänster ligger bostadsområdet på Götagatan där en explosion och en skottlossning inträffat. Foto: Jonathan Önell

Polisen hittade både narkotika och två vapen vid ett tillslag i en källare på Viaduktgatan i Hässleholm på påskaftons kväll. En 20-årig man frihetsberövades, men släpptes under natten åter på fri fot.

Flera polisbilar syntes vid flerfamiljshuset vid 19-tiden på lördagskvällen. Enligt polisens presstalesperson Thomas Johansson var det inte en husrannsakan utan en kontroll på adressen som är välkänd på grund av tidigare kriminalitet och där en lägenhet också blev beskjuten vid två tillfällen strax före påsk. Efter skjutningarna här och på Götagatan intill, där också en lägenhetsdörr förstördes i en explosion, har polisen förstärkt sin närvaro i Hässleholm, särskilt kring de aktuella adresserna.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Kontrollen var en följd av att vi har mer resurser på plats och jobbar mer aktivt. När polisen är på adressen och gör kontroll i källaren känner man narkotikadoft och gör de här fynden, säger han.

Exakt vad det var för narkotika och i vilken mängd vill han inte avslöja på grund av förundersökningssekretessen. Båda narkotikan och vapnen är skickade för teknisk undersökning.

– Det kan vara väldigt svårt att avgöra om vapen är riktiga eller repliker, säger Thomas Johansson.

20-åringen tros ha varit ansvarig för källarutrymmena och är misstänkt för narkotikabrott och vapenbrott.

Thomas Johansson menar att det inte är konstigt att polisen visar sig på den aktuella adressen, men kan inte säga med säkerhet att tillslaget har koppling till de tidigare händelserna.

– Det är alldeles för tidigt att säga. Det pågår ett antal förundersökningar efter vad som hänt den senaste tiden i Hässleholm. När vi har mer poliser hittar vi mer brottslig verksamhet, säger han.

Utredningen av skotten och explosionen fortsätter, men Thomas Johansson kan för närvarande inte berätta något mer om den. Den tidigare anhållne unge mannen är fortsatt misstänkt för åtminstone en av skjutningarna mot lägenheten på Vidauktgatan.

Berit Önell

Läs mer:

2022-04-06 Lägenhet beskjuten – mordförsök utreds

2022-04-11 Misstänkt för skjutning släppt

2022-04-11 Fängelsedom mot boende i beskjuten lägenhet

2022-04-12 Skott mot lägenhet på Götagatan – granne vill flytta

2022-04-12 Efter skotten: Kommunen vill ha kameraövervakning

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se