torsjö live vers2

Misstänkt för skjutning släppt

Misstänkt för skjutning släppt

Den anhållne var misstänkt för den första av de två beskjutningarna mot lägenheten. Foto: Jonathan Önell

Den unge man som var anhållen som misstänkt för delaktighet i skottlossningen mot en lägenhet på Viaduktgatan i Hässleholm i förra veckan släppte i helgen på fri fot. I nuläget är det enligt åklagaren inte aktuellt att frihetsberöva fler misstänkta i ärendet.

Mannen var på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott. Det var jouråklagaren som beslöt att släppa honom på fri fot. Annars skulle häktningsframställan ha lämnats in senast klockan tolv på söndagen.

Förundersökningsledaren, kammaråklagare Johan Eriksson i Kristianstad, säger att mannen fortfarande är misstänkt. Men han vill inte avslöja varför personen släpptes och inte heller bekräfta att misstankarna försvagats så att de inte längre når upp till sannolika skäl.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Kammaråklagare Johan Eriksson.

– Han är fortfarande misstänkt, absolut. Men det är förundersökningssekretess och jag kan inte gå in på detaljer. Om jag börjar berätta om olika delar av utredningen kan man dra slutsatser om varför han släpptes, säger Johan Eriksson.

Det kan fortfarande finnas fler misstänkta i ärendet.

– Det kan det alltid finnas. Vi jobbar brett och försöker att inte låsa oss vid en individ. Saker kan komma fram, jag vill inte berätta mer, vi får se om andra misstänkta kan föras in i utredningen, säger han.

Just nu är fler gripanden dock inte aktuella.

– Som det ser ut nu är det inget på gång, säger Johan Eriksson.

Han utesluter inte att nya uppgifter också kan komma fram om den nu frigivne mannen.

– En förundersökning är inte statisk över tid, den förändras så man får vara lite flexibel, säger han.

Berit Önell

Läs mer:

2022-04-06 Lägenhet beskjuten – mordförsök utreds

2022-04-07 Ny skjutning – man gripen för mordförsök

2022-04-08 Anhållen för mordförsök och grovt vapenbrott

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se