Gruppen-3a-328x120

Slutreplik från MP om bostadspolitiken

Slutreplik från MP om bostadspolitiken

INSÄNDARE. Kristdemokraterna Simon Berneblad och André Lådö lyfter en del frågor om Sveriges bostadsmarknad men lämnar inga svar om hur de tänker sig lösa dessa. Istället anklagar de Miljöpartiet för att gå i otakt med medborgarna och tro att Hässleholm består av höginkomsttagare trots att vi berättade om hur vi vill bidra till en mer inkluderande, jämlik och hållbar bostadssektor. Kort sagt är deras insändare tom på förslag och full av ogrundade anklagelser.

Hittills har debatten handlat om Hässleholms stad. Vad gäller kransorternas utveckling behövs det så klart nya bostäder. Precis som vi har nämnt tidigare finns det olika livssituationer som kräver olika typer av bostäder, något som gäller både i centrala Hässleholm och i kransorterna. Men bostadspolitik är mycket mer än bostäder. Det handlar också om tillgång till välfärdstjänster. Med en stark välfärd minskar man bostadssegregationen men även de ekonomiska klyftorna i samhället. 30-skyltarna vill vi också gärna ha i kransorterna. Eller tycker KD att trafiksäkerheten i kransorterna inte är viktigt?

Som KD skriver finns det en del äldre som inte har råd att köpa eller hyra en bostad. Precis som vi nämnt förr, handlar bostadspolitiken om så mycket mer än bara bostad. Vi vill höja pensionen och sänka skatten för våra äldre och införa gratis öppenvård för den som är över 85 år.

Vi värnar även starkt om närheten till gröna områden för alla bostäder. Vi motionerade om att skydda natur i anslutning till var och en av kransorterna men KD röstade inte för vårt förslag.

Vi debatterar gärna med KD om bostadspolitik eller vilket politikområde de vill, men vi vill att debatterna ska handla om våra olika förslag på lösningar och inte om generella ogrundade anklagelser utan motförslag.

Arberesha Sabani (MP)
Toppkandidat – Riksdagslistan – Skåne norra och östra

Ledamot i kommunfullmäktige Håkan Björk (MP)
Ordförande i Miljöpartiet de Gröna Hässleholm

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se