torsjö live vers2

Miljöpartiet och sanningen

Miljöpartiet och sanningen

INSÄNDARE. I skolan fick man tidigt lära sig om källkritik, framför allt på internet. Till följd av Donald Trumps intåg som president blev diskussionen om ”Fake news” alltmer angelägen. Vi kan därför inte mer än att notera och förbryllas över hur Miljöpartiet i Hässleholm lägger tid på att skapa direkt felaktiga inlägg om politiska förslag i kommunen. Konkret hänvisar vi till deras senaste utspel om återöppnandet av Järnvägsgatan.

För den som inte har sett deras utspel kan vi kort beskriva det. Innehållet är aningen fantasilöst men innehåller bildtexten ”Alliansen och SD vill ge bilen mer plats. Vi vill ge platsen åt människorna” samt en bild längs Första avenyn före och efter ombyggnationen.

I sak är texten inte fel. Det stämmer att vi är villiga att åter ge dem med behov av bil, en chans att köra i centrala delar av Hässleholm. Men problemet är bildsättningen. Att öppna upp för dubbelriktad trafik gäller Järnvägsgatan, inte Första avenyn som MP försöker ge sken av. De gör ett oärligt försök att få det att se ut som att Första avenyn är det som påverkas, så är inte fallet.

Vi slänger oss med hårda begrepp som “Fake news”, men bildsättning är grunden för visuell kommunikation och att som ett seriöst parti, representerat i kommunfullmäktige, nyttja felaktiga uppgifter är problematiskt. Det skadar förtroendet för politiken som helhet. Att vara saklig och korrekt i skildring av aktuella politiska ärenden, är av högsta prioritet för att inte undanröja den demokrati som länge funnits i Sverige.

Samtidigt förstår vi Miljöpartiets bitterhet. Det är tydligt såväl nationellt, som lokalt att Miljöpartiet vill tro sig veta bättre än alla andra. Framför allt ska deras vilja väga tyngre än folkets. Det var uppenbart att Miljöpartiet under sin tid i regeringen prioriterade subventioner av elcyklar istället för att se över äldrevården i Sverige. Lokalt i Hässleholm är det viktigare att måla om bänkar, än att ge den stora majoritet som är i behov av bilen, enklare sätt att navigera i centrum.

Avslutningsvis måste vi ge avsändaren av Facebook-inlägget ett rätt. Det är mycket riktigt så att Kärnalliansen vill göra en förändring i framkomligheten i centrum. Att öppna upp enkelriktningen kommer att underlätta för de som inte kan ta cykeln till stan. Vi har lyssnat på kommuninvånarna, om Miljöpartiet börjar göra likadant kanske opinionen svänger tillbaka för dem. En sak är i alla fall säkert, att ljuga på Facebook vinner man inga röster på.

Kenny Hansson (M)
Ordförande miljö- och stadsbyggnadsnämnden

Simon Berneblad (KD)
Andranamn för Kristdemokraterna i Hässleholm
i valet till kommunfullmäktige

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se