Gruppen-3a-328x120

Stora ord från Hansson och Berneblad

Stora ord från Hansson och Berneblad

INSÄNDARE. I ett inlägg från Kenny Hansson (M), ordförande miljö- och stadsbyggnadsnämnden, och Simon Berneblad (KD), andranamn för Kristdemokraterna i Hässleholm, spelar de ut alla korten mot Miljöpartiet för deras inlägg på Facebook där de argumenterar för att behålla enkelriktningen på Järnvägsgatan. Deras inlägg var långt och jag tänkte att nu har de hamrat fram en massa argument och påpekanden om felaktigheter i Miljöpartiets inlägg.

Men enbart en sak bekymrar herrarna. Bildsättningen.

Inget annat.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Citat från herrarnas inlägg i denna fantastiska tidning: “ I sak är texten inte fel. Det stämmer att vi är villiga att åter ge dem med behov av bil, en chans att köra i centrala delar av Hässleholm.
Men problemet är bildsättningen. Att öppna upp för dubbelriktad trafik gäller Järnvägsgatan, inte Första avenyn som MP försöker ge sken av. De gör ett oärligt försök att få det att se ut som att Första avenyn är det som påverkas, så är inte fallet.”

Så kontentan av deras utspel är att Miljöpartiet har rätt i sak men har fel bild på inlägget.

Inget annat.

Och detta är enligt herr Hansson och herr Berneblad; “Fake News”!

Det är stora ord från partier som försöker skrämma Skånes invånare för vindkraftverkens betydelse genom att Photoshopa vindkraftverk nära strandkanten på en strandbild någonstans i Skåne och hävda att det är så det kommer att se ut om vi tillåter havsbaserad vindkraft.

“Fake News” hade det varit om Miljöpartiet hade hävdat att ni i Moderaterna och Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna hade lyssnat på alla i kommunen om hur vi ställer oss till att ta bort enkelriktningen från Järnvägsgatan. För det har ni inte. Ni har lyssnat på skrikhalsar som med tramsiga argument och känsloyttringar försöker förstora den lilla opinion som finns med svada och bristande fakta. Och vi alla är väl medvetna om var Järnvägsgatan ligger och hur den ser ut, oavsett vilken bild som klistras upp på ett inlägg på Facebook.

Hela inlägget osar desperation från partier som försöker få tillbaka sina väljare genom att förolämpa det parti som i alla fall vågar stå för sin politik och inte svänger kappan efter vinden bara för några få gnällspikar får utrymme i media.

Istället för att slösa pengar på ett beslut som inte kommer att ge någon effekt överhuvudtaget så borde de pengarna istället läggas på simhallen eller våra fantastiska hjältar inom vård och omsorg. Och inte på grinollar som bölar för att deras så kallade frihet begränsas av en 200 meter lång gata.

Men det är uppenbart att kollektivtrafik och cykeln inte prioriteras i högerns manifest. Det ska köras bil och smutsas ner istället. Låt oss hoppas att herrarna har planer klara på sommarens eventuella torka och hur vi ska spara vatten. Men som det ser ut nu så kommer ni att stoppa huvudet i sanden, likt Folkets väl, och hoppas på det bästa istället för att ta ert ansvar och föra en politik som får Hässleholm att blomstra.

Ulf Nilsson
Medborgare

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se