torsjö live vers2

Med rötterna i folket – svar till Hanna Nilsson

Med rötterna i folket – svar till Hanna Nilsson

INSÄNDARE. Som parti tycker vi det är positivt när folk visar intresse för våra förehavande. Däremot var det oväntat att Hanna Nilsson fann vårt vara eller icke vara på torget så intressant att hon väljer att skriva en debattartikel om det.

Kommunikation

När Frilagt intervjuade oss angående vår 1 maj-manifestation så blev där en kommunikationsmiss mellan oss och Frilagts reporter, inget som vi tänkte göra någon grej av. Det är sånt som händer. Vi är på torget vissa lördagar, men inte alla.

Givetvis har vi en valplan som innehåller var, när och hur saker sker. Allt detta återfinns i kalendern på vår hemsida och kommer förmedlas på sociala medier. Hanna och alla andra invånare är såklart hjärtligt välkomna att kika där för att undvika fler missförstånd.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Valplanen har tagit hänsyn till våra medlemmar, tillgänglighet, coronarestriktioner och annat. Vi anser planen vara välbalanserad med marknader, torgmöte, medlemsmöte, öppna möte och temamöte så att invånare har all möjlighet att kunna ta kontakt med oss och fråga varför vi tar de politiska ställningstagande som vi gör och hur vi vill införliva dem.

Löften

När det gäller vallöfte och eventuellt brutna sådana, vill jag bara poängtera för läsarna och Hanna att styret den senaste mandatperioden i kommunen har bestått av M, KD och L som i många frågor har samverkat med SD.

Rötter

En sak som jag fann mycket intressant var att Hanna skrev om parti och rötter. Det är inte min uppfattning att det är något som SD generellt brukar vilja prata om.

När det gäller Hannas parti så väljer jag att låna Gustaf Fridolins (Miljöpartiets förra språkrör) ord från en debatt med Jimmie Åkesson ”Vårt parti (MP) bildades för att rädda den här planeten, påminn mig, varför bildades ditt parti?”

S-rötter

När det gäller mitt partis rötter är det sprunget från ett behov. När arbetarrörelsen började ta strid för att förskjuta makten från eliten till samhällets invånare så förstod man ganska fort att det fanns behov av organisering för att lyckas. Då skapade arbetarrörelsen de verktyg som behövdes för att driva genom den förändringen. Två av de viktigaste verktygen i det förändringsarbetet är fackföreningar och Socialdemokraterna. Från det att fackföreningar och Socialdemokraterna började kämpa sida vid sida för att förändra samhället har vi fått förbättringar inom allt från arbetsmiljö och arbetsrätt till kollektivavtal och pension. Socialdemokraterna har än idag platser i alla sina organisationsled avsedda för fackföreningsfolk därför att arbetarens röst ska finnas, höras och lyssnas på i alla våra beslut.

Socialdemokraterna, Hässleholm
Ordförande Thomas Lindell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se