torsjö live vers2

Samarbete med Telia i fibernätet

Samarbete med Telia i fibernätet

Det nya kommunala bolaget Hässleholms Fibernät AB ska inleda ett samarbete med Telia, en tidigare bitter konkurrent om fiberanslutningarna i kommunen. Telia tar under hösten över som kommunikationsoperatör efter Jonas Birgerssons Via Europa.

Efter en ny upphandling av kommunikationsoperatör får de cirka 8 000 hushåll som idag är anslutna till fibernätet i Hässleholms kommun inom kort vända sig till Telia vid frågor om leverans av bredband och tv från de olika tjänsteleverantörerna.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Tony Hadarson, vd på Hässleholms fibernät. Foto: Berit Önell

En större valfrihet av tjänsteleverantörer utlovas i det fleråriga avtalet.

– Med det nya avtalet med Telia säkrar vi en högkvalitativ leverans och ökad valfrihet, och vi ser mycket positivt på samarbetet framöver, säger Tony Hadarson, vd på Hässleholms Fibernät, i ett pressmeddelande.

Även hos Telia är entusiasmen stor.

– Vi är glada över vårt nya samarbete med öppet nät med vårt stora utbud av bredband och tv-tjänster och ser möjligheter kring ett samarbete inom digitala tjänster, säger Jonas Drougge, ansvarig för uppkopplade och smarta byggnader på Telia Sverige.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se