Gruppen-3a-328x120

Samarbete med Telia i fibernätet

Samarbete med Telia i fibernätet

Det nya kommunala bolaget Hässleholms Fibernät AB ska inleda ett samarbete med Telia, en tidigare bitter konkurrent om fiberanslutningarna i kommunen. Telia tar under hösten över som kommunikationsoperatör efter Jonas Birgerssons Via Europa.

Efter en ny upphandling av kommunikationsoperatör får de cirka 8 000 hushåll som idag är anslutna till fibernätet i Hässleholms kommun inom kort vända sig till Telia vid frågor om leverans av bredband och tv från de olika tjänsteleverantörerna.

Tony Hadarson, vd på Hässleholms fibernät. Foto: Berit Önell

En större valfrihet av tjänsteleverantörer utlovas i det fleråriga avtalet.

– Med det nya avtalet med Telia säkrar vi en högkvalitativ leverans och ökad valfrihet, och vi ser mycket positivt på samarbetet framöver, säger Tony Hadarson, vd på Hässleholms Fibernät, i ett pressmeddelande.

Även hos Telia är entusiasmen stor.

– Vi är glada över vårt nya samarbete med öppet nät med vårt stora utbud av bredband och tv-tjänster och ser möjligheter kring ett samarbete inom digitala tjänster, säger Jonas Drougge, ansvarig för uppkopplade och smarta byggnader på Telia Sverige.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se