torsjö live vers2

Klart med ny vd till Hässleholm Miljö

Klart med ny vd till Hässleholm Miljö

Mats Didriksson blir ny vd på Hässleholm Miljö från den 6 september. Han är idag operativ chef på Sysav Industri AB i Malmö, ett dotterbolag till Sysav, Sydskånes avfallsaktiebolag som ägs gemensamt av 14 kommuner. Didriksson efterträder Sven Carlsson som blir vd på Höganäs Energi.

Mats Didriksson, 57, är civilekonom och har tidigare haft olika chefsbefattningar, bland annat vd på dLaboratory Sweden AB, affärsområdeschef på Kraftringen Energi AB och Lunds Energikoncernen AB samt flera tjänster på Eon. Sysav Industri AB hanterar avfall från företag samt andra regioner och länder.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Mats Didriksson blir ny vd på Hässleholm Miljö.

– Det är riktigt roligt att kunna hälsa Mats välkommen till Hässleholm Miljö för att ta över rodret för bolagets viktiga arbete i Hässleholms kommun, säger Christer Caesar, ordförande i Hässleholm Miljös styrelse, i ett pressmeddelande.

Han ser den nye vd:ns tidigare erfarenheter som mycket värdefulla.

– Vi kan se att Mats långa erfarenhet som ledare, hans branschkunskap inom våra affärsområden, förmågan att inspirera andra och hans vana att arbeta i ett kommunägt bolag, gör honom till en stor tillgång i den utmanande men spännande fas som Hässleholm Miljö nu befinner sig i.

Mats Didriksson säger att han är mycket stolt över förtroendet att få leda arbetet och utvecklingen på Hässleholm Miljö.

– Att få arbeta med samhällsviktiga frågor har varit en röd tråd i hela mitt yrkesliv och något som är viktigt för mig. Jag ser fram emot att få lära känna bolagets medarbetare och sätta mig in i pågående arbete och kommande utmaningar, säger han.

Hässlehom Miljös vice vd Matilda Ekström leder Hässleholm Miljö tills Mats Didriksson tillträder.

Sven Carlsson, som fyller 58 i sommar, meddelade i början av året att han lämnar Hässleholm Miljö för ett annat uppdrag. Han hade då arbetat åtta år på bolaget, varav fem som vd. Han gör sin sista arbetsdag i Hässleholm på fredag och tar sedan semester innan han formellt avslutar sin tjänst den 15 juli. Han tillträder därefter som vd för Höganäs Energi, ett kommunalt bolag som ansvarar för lokalt elnät, elhandel, fiber, solceller och fjärrvärme, och får därmed närmare till jobbet från bostaden.

Berit Önell

Uppdatering:
Mats Didriksson får en månadslön på 102 000 kronor. Uppsägningstiden är sex månader, men vid uppsägning från företagets sida får han ytterligare nio månaders lön, varav tre månader är avräkningsbara om han får en annan tjänst. Sven Carlsson har 90 000 kronor i månadslön.

Läs mer:

2022-02-18 Sven Carlsson avgår som vd för Hässleholm Miljö

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se