Gruppen-3a-328x120

Kyld mat till våra äldre

Kyld mat till våra äldre

INSÄNDARE. Just nu pågår en utredning rörande måltidsorganisationen inom Hässleholms kommun där de flesta partier förordar att kommunala kök ska servera kyld mat till våra äldre. De försvarar detta med att det endast är kött, fågel, och fisk som ska tillagas i förväg och sedan värmas upp. Övriga tillbehör ska tillagas på plats.

Själv äter jag ”rester” flera gånger i veckan för att det inte finns tid eller ork att laga mat dagligen. De komponenter som övriga partier vill förbereda i förtid blir torra och smaklösa av att värmas i efterhand. Detta upplever jag utifrån egna erfarenheter. Det går inte att jämföra till exempel en nystekt kycklingfilé med en uppvärmd dito.

Det har framkommit i studier från bland annat demensförbundet hur viktig näringsrik kost är tillsammans med fysisk aktivitet och stimulans för äldre och dementa.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Sverigedemokraterna kommer alltid att kämpa för att människor som arbetat och betalat skatt hela sitt yrkesverksamma liv ska ha rätt till vällagad och näringsrik varm mat. Detta är inget som en välfärdsstat ska spara in på. Vi hoppas att övriga partier inser detta och tänker om och rätt.

Susanne Lottsfeldt (SD)

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se