torsjö live vers2

Penningar, klimathysteri och begreppsförvirring

Penningar, klimathysteri och begreppsförvirring

INSÄNDARE. Man kan tjäna pengar på att ödelägga jorden vilket vi är på väg att göra nu. ”Miljön” är utsatt för hänsynslös mänsklig påverkan. Detta görs medan mäktiga globala kapitalistiska aktörer underblåser ”klimat”-hysterin. Politiker från olika läger låter sig ryckas med på klimathysterins breda väg där också stora delar av media med SVT i täten trängs. Huruvida sagans Greta, s.k. experter och journalister tagit del av FN:s klimatpanel IPCC och deras rapporter vid det här laget omfattande tiotusentals sidor tvivlar undertecknad på. Hursomhelst refereras återkommande till nämnda rapporter.

Självklart förändras ”klimatet” på vår jord och har så gjort sedan årmiljoner tillbaka utan mänsklig påverkan. Frågan om hur eller i vilken grad mänskliga aktiviteter påverkar klimatet och kan komma att göra det tycks det dock också i forskarvärlden råda delade meningar om.

Statliga SVT:s oförmåga att låta representanter för den del av forskarvärlden som har en mer nyanserad syn på klimatet och sammanhängande frågor tycks för övrigt total. Med benäget bistånd av Erika Bjerström klimatkorrespondent på SVT dykande upp i olika världsdelar som drabbats av torka, orkaner eller översvämningar jobbar man i ”framkant” med sin alldeles egna klimatagenda. Bjerströms omfattande resande mellan världsdelar lär under inga omständigheter leda till leda till någon som helst förbättring av vare sig miljö eller klimat.

Vi återvänder till miljöförstöringen för vilken nämnda hänsynslösa makt- och profithungriga krafter bär ansvar. I skuggan av den globala klimathysteri man underblåser agerar dessa utan hänsyn till de akuta ”miljö”-problem i olika delar av världen dessa mörka krafter själva i hög grad har medverkat till och fortlöpande medverkar till. Nämnas skall skogsskövling, jordförstöring och utrotning av djur och växter. Nämnda problem som det faktiskt står i mänsklig makt att göra någonting åt.

I begreppsförvirringens tecken tror undertecknad att många skulle uppskatta om SVT och i synnerhet Erika Bjerström definierade begreppen klimat respektive miljö. Detta synes vara av avgörande betydelse för att vi alla ska förstå vad Bjerström och SVT egentligen talar om.

Till sist: att avfärda ifrågasättandet som varande konspiratoriskt är patetiskt. Välkomna ifrågasättandet för vad det är nämligen är: kritiskt granskade med demokratiska förtecken.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Ronny Larsson i Kvistalånga

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se