torsjö live vers2

SD vill exkludera människor utifrån “biologiskt arv”

SD vill exkludera människor utifrån “biologiskt arv”

INSÄNDARE. Sverigedemokraterna älskar Sverige, de ser alltid till svenskarnas bästa. I varje fall enligt dem själva. Men i löftet lurar en obehaglig människosyn som Ulf Kristerssons team blundar inför. För honom tycks utsikten att bilda en regering viktigast, en regering som inte bara står till höger om mitten utan mycket långt till höger.

Om du studerar SDs principprogram från 2019 hittar du en intressant skrivning:Miljön har visserligen en stor betydelse för individens utveckling, men samspelar med det biologiska arvet (i tidigare versioner av detta program beskrivet med termen nedärvd essens) och den fria viljan (SDs kommentar).

I 2011 års principprogram förklarar man att olikheter mellan svenskar och främst utomeuropeiska muslimer beror på avvikelser i människans så kallade essens. Essensen är enligt SDs teori det biologiska arv som olika folkgrupper ärver från sina förfäder. Svenskarnas biologiska arv utvecklades under tusentals år av våra nordiska förfäder. Detsamma gäller för de utomeuropeiska muslimerna, men av deras förfäder.

I det senaste principprogrammet ersatte man essensen med identitet och biologiskt arv. En ändring som uteslutande är semantisk. Synen på människan är densamma. Merparten av det biologiska arvet är densamma för alla människor på jorden. Men en viktig del avviker beroende på föräldrarnas ursprung. Likheterna med den rasbiologiska teorin är slående.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Eftersom avvikelserna, enligt SD, leder till konflikter, segregation och utanförskap är SDs lösning minskning av invandringen till i princip noll och utvisning av så många som möjligt. Inte ens flyktingstatus gillas. SD presenterade nyligen ett vallöfte som exemplifierar deras brutala människosyn; att högkostnadsskyddet också skall gälla tandvård, fast enbart för svenska medborgare. Den subventionerade tandvården vill man helt avskaffa för ”illegala invandrare” och ”i övrigt ej svenska medborgare”.

Jag säger som Uno Svenningsson sjöng: Var kommer barnen in?

Men partiets exkludering av icke svenskar upphör inte där. Ett svenskt medborgarskap innebär inte per automatik att du tillhör den svenska nationen eftersom de separerar medborgarskap från nationstillhörighet. Är du född av svenska föräldrar tillhör du nationen Sverige. Men inte om du är född av muslimska föräldrar eftersom du inte omfattar svenskarnas kultur, traditioner och ett svenskt tänkesätt, inte har en svensk essens. Efter hård kritik för rasism accepterar SD i dag samerna som svenskar. Däremot tillhör de inte inte den svenska nationen eftersom de har en egen sådan; Sápmi.

I senaste principprogrammet påstår SD att en muslim har möjlighet att bli en del av den svenska nationen. Men för det krävs att de lever upp till en rad tuffa villkor. De måste känna sig som svenskar, ge upp sin muslimska identitet/essens, sina traditioner och religion, de måste tala och tänka på svenska, vara väl förtrogna med historien och landets traditioner. Om de inte lever upp till villkoren, dvs inte assimileras, återstår enligt SDs vision förvisning ur riket.

Det lär inte räcka med en ministerpost i en borgerlig regering för att SD skall förverkliga sin dröm om utvisning av hundratusentals personer med felaktig essens. För det krävs att partiet utvecklas till ett högerextremt massparti som sätter demokratin ur spel. Idag är det ”frivillig” återvandring under press som gäller. Partisekreterare Richard Jomsdorf beskrev i en intervju i Dagens Industri den 16 februari 2022 vad vi riskerar om de får makten:Vi måste anpassa vår argumentation, vår politik, våra förslag efter var debatten ligger i Sverige.

I mina öron låter det illavarslande.

Gay Glans

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se