torsjö live

Svårt förstå det höga tonläget mot politiker

Svårt förstå det höga tonläget mot politiker

INSÄNDARE. Som nybliven fritidspolitiker upplevde jag i lördags första dagen som budbärare och representant för mitt parti och jag mötte väljarna i valstugan på torget i Hässleholm. Det var roliga och intressanta möten. Samtidigt fick jag se andra partier och deras företrädare göra detsamma. Det delades ut information till väljarna och några stannade för att kritisera, debattera eller stödja respektive partis ställningstagande och politik. Det politiska och demokratiska samtalet fördes som om det var hur naturligt som helst. Något att vara stolt över som svensk medborgare.

Om man sedan betänker att det stora flertalet fritidspolitiker och närstående som kokar kaffe, tar debatten, delar ut information m.m, är där för väljarens skull och helt ideellt så är det svårt att förstå det höga tonläget som ibland uppstår mot politiker på lokal nivå. Vi välkomnar er i stället ned till torget där var och en kan göra sin röst hörd i samtal med oss.

För mig var lördagens start i valstugorna en otroligt fin upplevelse och jag hoppas att alla väljare i Hässleholms kommun tar sig tiden att bilda sig en uppfattning om det stundande kommunalvalet. Att rösta till kommunfullmäktige är inte samma sak som att rösta till riksdagen. Sakfrågorna är i stora delar helt annorlunda men möjligheterna att påverka väljarnas framtid i många lokala frågor här och nu ligger trots allt i fritidspolitikernas (och några få avlönade) händer under nästa mandatperiod.

Ta chansen att besöka oss, lämna förslag och att påverka.

Magnus Olsson
Centerpartiet

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se